Allianz Worldwide Partners exclusief verzekeringspartner van car2go

Amsterdam, 31 januari 2017 - Allianz Worldwide Partners (AWP), de moedermaatschappij van reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance, is in Europa exclusief verzekeringspartner geworden van autodeelbedrijf car2go. AWP gaat de wettelijke aansprakelijkheid dekken voor klanten die bij car2go een auto huren, waaronder ook in Nederland.

Het delen van een auto past helemaal binnen de trend van deeleconomie en is een nieuwe vorm van mobiliteit. In Amsterdam biedt car2go een 100% elektrische vloot. Meer dan 13 miljoen elektrische kilometers hebben in de hoofdstad al een besparing van 1274 ton CO2 opgeleverd de afgelopen vijf jaar. Een milieubewust initiatief passend binnen maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De samenwerking geldt verder voor klanten in Europese steden zoals, Berlijn, Rome en Madrid. In totaal gaat het om ruim zevenduizend auto’s. Bijzonder aan de regeling is dat de verzekering is aangepast aan de prijsstructuur die car2go hanteert, betalen per minuut.

Oplossingen
“Met car2go hebben we een sterke partner gevonden. Daarmee kunnen we verder samenwerken om verschillende verzekeringsoplossingen aan te kunnen bieden in de markt van het autodelen. Wij onderstrepen hiermee onze leidende rol in nieuwe vormen van mobiliteit. Daar horen ook nieuwe, innovatieve diensten en verzekeringen op maat bij, ongeacht waar de klant is en waar die het vervoersmiddel voor gebruikt’’, zegt Matthias Wuensche, lid van de Raad van Bestuur van Global Automotive, Allianz Worldwide Partners.

Specifieke behoefte
“Dankzij dit nieuwe partnerschap zijn onze 1,2 miljoen klanten over veertien Europese locaties, waaronder Amsterdam, goed verzekerd tijdens het reizen met de deelauto. De verzekering past in ons Europees programma waarin wij een antwoord hebben gevonden op de specifieke behoefte van mensen aan maatwerk op verzekeringsgebied’’, aldus Thomas Beermann, CEO van car2go Europe.

De twee bedrijven gaan de komende jaren verder kijken of zij met nieuwe initiatieven kunnen komen op het gebied van verzekeringen voor mensen die deelauto’s huren.

Car2Go
Fietsverzekering banner enkel

 

 

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.