Nieuws

Reisverzekering automatisch aan en uit

Amsterdam, 26 mei 2015 - Nederlandse vakantiegangers kunnen vanaf nu besparen op hun reisverzekering. Everystep is de nieuwe, innovatieve reisverzekering die slim gebruik maakt van de smartphone en automatisch in- en uitschakelt als je naar het buitenland gaat.

Lees meer...

Bereikbaarheid Service Team en afdeling Schade op dinsdag 5 mei

Amsterdam, 06 mei 2015 - Op dinsdag 5 mei waren het Service Team en de afdeling Schade niet telefonisch bereikbaar. Vanwege een technisch ongemak hebben wij dit u niet kenbaar kunnen maken. Onze excuses voor het ongemak.

Lees meer...

Aardbeving Nepal, meest gestelde vragen

Amsterdam, 30 april 2015 – Op zaterdag 25 april is Nepal getroffen door een zware aardbeving. Vooral het dichtbevolkte gebied rond de hoofdstad Kathmandu is zwaar getroffen. Op dit moment wordt gewaarschuwd voor naschokken. Reis je binnenkort naar Nepal, dan heb je wellicht vragen over de reis. In dit bericht zetten we de meest gestelde vragen op een rij.

Lees meer...

Onderzoek van Allianz Global Assistance

Nederlandse reiziger actief en financieel slim

Amsterdam, 17 maart 2015 - De gemiddelde Nederlander maakt vooral actieve vakanties en doet dat op een financieel slimme manier. Hij geeft alleen geld uit aan wat nuttig is en zoekt naar goedkopere, alternatieve aanbiedingen. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance onder vakantiegangers uit elf landen. De nieuwe vakantieganger is vooral bekwamer geworden.

Lees meer...

Nimoto-rijders krijgen verzekering voor pech onderweg

Allianz Global Assistance helpt elektrische scooterrijder

Amsterdam, 10 maart 2015 - Reisverzekeraar en alarmcentrale Allianz Global Assistance gaat voor het eerst pechhulp leveren aan elektrische scooterrijders. Het gaat om hulp voor mensen met een elektrische scooter van het merk Nimoto. Zij krijgen bij aanschaf van een nieuwe scooter kosteloos een ‘Nimoto goed op weg-pas’. Daarmee hebben ze recht op hulp onderweg.

Lees meer...

Allianz Global Assistance biedt fietsverzekering met doorfietsgarantie

Amsterdam, 2 maart 2015 - Nu er steeds meer verschillende soorten fietsen in Nederland op de markt komen, introduceert Allianz Global Assistance een fietsverzekering met doorfietsgarantie. Deze verzekering is er niet alleen voor nieuwe en gebruikte fietsen, maar ook voor alle soorten fietsen die er zijn; van e-bikes tot stadsfietsen. Daarnaast kent de verzekering een doorfietsgarantie, zodat mensen kunnen blijven fietsen, ook als de fiets in reparatie gaat.

Lees meer...

Skibewijs maakt skiŽr bewust

Een derde van wintersporters kent pisteregels niet

Amsterdam, 16 februari 2015 - Bijna een derde van de wintersporters is niet bekend met de basisregels die op de skipiste worden gehanteerd. Dat blijkt uit online-onderzoek onder meer dan 100.000 Nederlanders. Hierdoor wordt het risico op ongelukken vergroot. Allianz Global Assistance probeert de bewustwording van deze regels te vergroten met een campagne, waarmee wintersporters interactief de basisregels kunnen leren.

Lees meer...

Backpacker verandert in flashpacker

Amsterdam, 5 februari 2015 - Backpacken is populair. Het zijn echter niet alleen budget bewuste jongeren die met de rugzak naar landen als Australië, Thailand en Indonesië reizen. Ook mensen die meer te besteden hebben gaan backpacken. De 'ouderwetse' backpacker, herkenbaar door een praktische rugzak en volledig geïsoleerd van de thuisomgeving, is veranderd in een avonturier die volledig vertrouwt op internet en digitale apparatuur, ofwel de flashpacker. Het advies is dan ook om vooraf goed te controleren of alle digitale apparatuur op de reisverzekering is gedekt.

Lees meer...

Veel autoproblemen in de winter te voorkomen

Amsterdam, 30 januari 2015 - Door de winterse buien en vorst van de afgelopen dagen stromen de telefoontjes weer binnen bij de alarmcentrale van Allianz Global Assistance met de bekende autoproblemen. Niet-werkende accu’s vormen het grootste probleem, maar als de winter echt toeslaat zitten ook ruitenwissers vaak vastgevroren of zit de sproeimond van de ruitensproeier dicht. Op een derde plaats staat het vastraken met de auto in de sneeuw.

Lees meer...

Goed verzekerd op wintersport vakantie

Amsterdam, 9 januari 2014 – Ga je dit seizoen op wintersportvakantie? Dan is het belangrijk om goed voorbereid en goed verzekerd op reis te gaan. Helemaal als je van plan bent om off piste te gaan skiën of snowboarden. Allianz Global Assistance raadt een aantal belangrijke dekkingen aan om te kunnen genieten van een onbezorgde wintersport vakantie.

Lees meer...

Eerste wintersporters terug met gipsvlucht

Amsterdam, 27 december 2014 - Op Rotterdam The Hague Airport is zaterdag 27 december de eerste gipsvlucht uit Oostenrijk geland. Het gaat om elf geblesseerde wintersporters en zes begeleiders. Alarmcentrale Allianz Global Assistance haalt twee geblesseerde patiënten terug naar Nederland met kniebandletsel en een beenfractuur. De sneeuwcondities waren niet optimaal, omdat de pistes nog onvoldoende waren besneeuwd. Veel wintersporters struikelen hierdoor eerder met soms een blessure als gevolg.

Lees meer... 

Chikungunya mug in Caribisch gebied

Amsterdam, 23 december 2014 - Sinds enkele maanden is de Chikungunya mug aanwezig in het Caribisch gebied. Reis je hier binnenkort naartoe, dan kan de reis gewoon doorgaan. Wel is het goed om beschermende kleding te dragen.

Lees meer... 

Ken jij alle pisteregels? Haal je Skibewijs en maak kans op een wintersportvakantie

Amsterdam, 18 december 2014 - Jaarlijks krijgen duizenden Nederlanders tijdens hun wintersportvakantie een ongeluk op de skipiste. Een deel van die ongevallen ontstaat omdat skiërs de pisteregels niet precies kennen. Daarom introduceert Allianz Global Assistance het Skibewijs. Een online test waarin je jouw wintersportkennis kunt toetsen. Je maakt bovendien kans op een wintersport vakantie voor twee personen!

Lees meer...

Ga je op wintersport vakantie? Sluit wintersportdekking af!

Amsterdam, 25 november 2014 - Het wintersportseizoen is weer begonnen. Ga jij dit seizoen op wintersportvakantie? Dan is het belangrijk om je verzekering goed te checken. Wij raden je aan om een aantal extra dekkingen af te sluiten. Zo weet je zeker dat je onbezorgd op reis gaat en optimaal kunt genieten.

Lees meer...

Pestepidemie in Madagaskar

Amsterdam, 23 november 2014 - Op 21 november 2014 maakte de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bekend dat er een pestepidemie is uitgebroken in Madagaskar. Op dit moment gelden er geen reisbeperkingen. Wel is het goed om de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden. Daar vind je actuele reisadviezen en veiligheidsinformatie over landen.

Lees meer...

Wintertips voor de auto

Amsterdam, 20 november 2014 - De winters in Nederland worden steeds strenger. Gladde wegen, sneeuwbuien en vorst zijn niet de meest ideale omstandigheden om met de auto op pad te gaan. Een goede voorbereiding is dan erg belangrijk. Allianz Global Assistance geeft een aantal tips, zodat je deze winter niet voor verrassingen komt te staan.

Lees meer...

Reizen naar Turkije? Nieuwe regels geldigheid reisdocumenten

Amsterdam, 18 november 2014 - Per 1 januari 2015 wordt de Turkse regelgeving voor de geldigheidsduur van reisdocumenten aangepast. Nederlandse vakantiegangers die naar Turkije reizen moeten in bezit zijn van een paspoort of ID-kaart die bij aankomst in Turkije nog minimaal 60 dagen geldig is.

Lees meer...

ANWB wegenwacht in uitzending Kassa

Amsterdam, 14 oktober 2014 - Het consumentenprogramma Kassa heeft in de uitzending van 4 oktober een aantal pechhulp aanbieders onder de loep genomen. Aanleiding was de tariefverhoging voor Wegenwacht service, die de ANWB enkele maanden geleden heeft aangekondigd. In de uitzending werden diverse pechhulp verzekeringen vergeleken. De Pechhulp van Allianz Global Assistance kwam als beste alternatief en goedkoopste uit de bus.

Lees meer...

Budget proof accommodaties

Alternatieve oplossingen voor goedkoper verblijf

Amsterdam, 10 oktober 2014 - Bij het boeken van een vakantie zijn de kosten voor de accommodatie vaak het hoogst. Verschillende én goedkopere alternatieven zijn beschikbaar die niet als eerste bij mensen opkomen bij het boeken van een reis. Met de herfstvakantie in aantocht zet reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance de mogelijkheden en  trends op het gebied van low cost accommodaties nog even uiteen.

Lees meer...

Ebola, wel of niet op reis?

Amsterdam, 23 september 2014 - Sinds februari 2014 is er sprake van een Ebola-uitbraak in diverse landen in Afrika. Het actuele advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken is om niet te reizen naar de landen Guinee, Liberia en Sierra Leone. Reist u binnenkort naar één van de landen waar het Ebolavirus voorkomt, dan heeft dit wellicht invloed op de reis. Hieronder zetten we wat feiten en informatie op een rij.

Lees meer...

Zomerdrukte op de alarmcentrale van Allianz Global Assistance

Amsterdam, 28 augustus 2014 - De zomervakantie loopt op zijn einde en dit betekent dat de drukte op de alarmcentrale weer afneemt. In het oog sprong dat er deze zomer geen opvallende meldingen zijn binnengekomen op de alarmcentrale, doordat Nederlanders goed voorbereid op vakantie zijn vertrokkken. In totaal hebben wij gemiddeld 18,5 duizend telefoontjes per week beantwoord.

Lees meer...

Automobilisten onderschatten het gevaar van afleiding achter het stuur

Amsterdam, 31 juli 2014 - Op zaterdag 2 en 9 augustus is bijna heel Europa onderweg van en naar de vakantiebestemming. Tijdens de zwarte zaterdagen veroorzaken vermoeidheid en slecht rijgedrag veel ongevallen. Automobilisten onderschatten echter het gevaar van afleiding tijdens het rijden. Met behulp van onderzoek uitgevoerd door het Allianz Centrum voor Technologie, heeft Allianz Global Assistance het meest gevaarlijke rijgedrag geanalyseerd.

Lees meer...

Nederlanders zoeken massaal online naar reisgenoot

Amsterdam, 10 juli 2014 - Nederlanders gebruiken reisforums voor hun zoektocht naar een veilige reisgenoot. Dit blijkt uit wereldwijd onderzoek dat reisverzekeraar Allianz Global Assistance heeft gedaan naar de onderwerpen waar over gepraat wordt op reisforums. Ook kamperen en vrijwilligerswerk zijn veel voorkomende thema’s waar reizigers online over praten.

Lees meer...

Veilige vakantie begint thuis

Amsterdam, 3 juli 2014 - De zomervakantie komt voor veel Nederlanders dichterbij en daarmee ook de mogelijkheid om er even tussenuit te gaan. Bij terugkomst thuis kan een lekkende kraan, een huis in vervallen staat of de gevolgen van een inbraak de vakantiepret al snel bederven. Om dit te voorkomen geeft reisverzekeraar en alarmcentrale Allianz Global Assistance tips om het huis veilig achter te laten voor vertrek.

Lees meer...

Wat dekt de reis- of annuleringsverzekering?

Aardbeving, onrust, demonstraties, tsunami of overstromingen
In de media wordt veel aandacht besteed aan gebieden waar onrust heerst of die zijn getroffen door bijvoorbeeld een overstroming of aardbeving. Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft ook reisadviezen voor deze getroffen gebieden. Misschien is het voor u onduidelijk wat onder de reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance valt. Daarom hebben we hieronder algemene informatie en een lijst met meest gestelde vragen en antwoorden voor u op een rij gezet.

Lees meer

Allianz Global Assistance lanceert samen met FietsNED een fietsverzekering met volwaardige pechhulp

Amsterdam, 26 juni 2014 - Nederland staat bekend als fietsland. Vooral de populariteit van de elektrische fiets blijft toenemen. In het afgelopen jaar is de verkoop van elektrische fietsen toegenomen met maar liefst 17%. Daarnaast worden de moderne fietsen steeds geavanceerder. Waar vroeger bij pech onderweg vaak zelf reparaties konden worden uitgevoerd is dit nu met alle technische snufjes niet meer mogelijk. Allianz Globlal Assistance heeft daarom in samenwerking met FietsNED een unieke fietsverzekering ontwikkeld inclusief volwaardige pechhulp.

Lees meer...

Braziliaans ziekenhuis peperduur voor Oranjefan

Amsterdam, 5 juni 2014 - Op 12 juni start het WK 2014 in Brazilië. Meer dan 600.000 buitenlandse voetbalfans worden verwacht. Nederlandse voetbalfans die onvoorbereid naar Brazilië gaan, lopen het risico met hoge ziekenhuis-kosten te worden opgezadeld. De medische diensten in het land zijn erg duur en doktoren gaan vaak pas aan de slag als er geld is overgemaakt. Daarvoor waarschuwt reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance.

Lees meer...

Biketeam Amsterdamse Rode Kruis wordt werkelijkheid dankzij sponsoring Allianz Global Assistance

Amsterdam, 22 mei 2014 - Allianz Global Assistance doneert vijf fietsen aan het Amsterdamse Rode Kruis. Met deze fietsen wordt de lang gekoesterde wens van het Rode Kruis, een Amsterdams Biketeam, werkelijkheid. De hulpverleners te fiets zijn nu per direct inzetbaar om snel in actie te komen in Amsterdam.

Lees meer...

Reisverzekeraar Allianz Global Assistance houdt van duidelijke taal

Voorwaarden helderder omschreven na toets van consumenten
Amsterdam, 1 mei 2014 - Reisverzekeraar Allianz Global Assistance heeft zijn voorwaarden in begrijpelijker taal herschreven en voorzien van een nieuw design. Ingewikkelde juridische formuleringen zijn zoveel mogelijk vermeden en zinnen zijn ingekort. Uiteindelijk zijn 13 documenten van de populairste verzekeringen gewijzigd met als resultaat een nog duidelijker voorwaardenpakket vanaf 1 mei.
Lees meer...

Hepatitis A komt ook voor in Europese landen

Vaccinaties ook van belang tijdens reizen in Europa
Amsterdam, 24 april 2014 - Tijdens de Europese Vaccinatieweek, van zaterdag 26 april tot en met zaterdag 3 mei, wordt weer aandacht gevraagd voor het belang van inentingen. Wie denkt dat hij of zij zich alleen voor verre reizen moet inenten, heeft het mis. Ook binnen Europa en aan de grenzen van het continent is het verstandig je te laten inenten. Alarmcentrale en reisverzekeraar Allianz Global Assistance adviseert reizigers zich te verdiepen in mogelijke ziektes om de kans op een onbezorgde en gezonde vakantie te vergroten.
Lees meer...

Nieuwe voorwaarden zonder kleine lettertjes

Amsterdam, 27 maart 2014 - Al jaren is Allianz Global Assistance bezig om zo duidelijk mogelijk te communiceren. Onze nieuwe voorwaarden schrijven we daarom voortaan in een meer begrijpelijke taal. Ingewikkelde juridische formuleringen proberen we te vermijden. Voor onze meest populaire verzekeringen zijn alle polisvoorwaarden inmiddels geheel herschreven en voorzien van een nieuw design. Geen kleine lettertjes meer dus. Met als resultaat een nog duidelijker voorwaardenpakket per 1 mei. Hieronder vertellen we je meer en lees je wat dit voor je betekent.
Lees meer...

Belangrijke tips om onbezorgd de Winterspelen in Sotsji bij te wonen

Amsterdam, 6 februari 2014 - Morgen gaan de Olympische Winterspelen in het Russische Sotsji van start. Reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance geeft daarom belangrijke en praktische tips om onbezorgd de Winterspelen bij te wonen.

Lees meer...

Allianz Global Assistance wint de Veer voor beste reisverzekeraar

Amsterdam, 15 januari 2014 - Reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance is op de Vakantiebeurs in Utrecht verkozen tot winnaar van de Veer voor beste reisverzekeraar van Nederland. De prestigieuze prijs werd op de vakdag van de beurs uitgereikt.

Lees meer...

Accuproblemen meest voorkomende klacht bij winterpech

Allianz Global Assistance geeft belangrijke tips in de aanloop naar een strenge winter

Amsterdam, 23 december 2013 - De kerstvakantie is weer begonnen, een periode waarin velen op wintersportvakantie gaan. Naar verwachting reizen er dit seizoen zo’n 950.000 mensen naar de sneeuw af. Daarnaast belooft het een zeer strenge winter te worden. Reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance geeft belangrijke tips om niet voor verrassingen te staan en de winter veilig door te komen.

Lees meer...

Allianz Global Assistance ontvangt opnieuw Keurmerk Klantgericht Verzekeren

Amsterdam, 20 december 2013 - Reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance is opnieuw geslaagd voor het keurmerkcertificaat Keurmerk Klantgericht Verzekeren. Alle verzekeraars die in het bezit zijn van het keurmerk worden om het jaar getoetst om te zien of zij nog aan alle gestelde normen voldoen. Bij goedkeuring wordt het keurmerk verlengd.

Lees meer...

FinanciŽle tegenvaller door medische kosten in het buitenland

Bezoek spoedeisende hulp Miami kost € 53.000

Amsterdam, 12 December 2013 - Nederland verdiept zich momenteel, in de aanloop naar de overstapperiode, weer in zijn zorgverzekering. In dat kader waarschuwt reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance goed op te letten welke voorwaarden gelden bij de aanvullende verzekering medische kosten buitenland. Met een goede zorgverzekering worden kleine gezondheidsproblemen tijdens een vakantie in het buitenland doorgaans wel gedekt. Hierdoor gaan mensen er vaak vanuit dat ze voor alle gezondheidsproblemen goed verzekerd zijn. Dit is niet altijd het geval. Allianz Global Assistance krijgt hier regelmatig mee te maken en legt uit waarom mensen in het buitenland vaak financiële tegenvallers te verwerken krijgen.

Lees meer...

Vacansoleil Camping Holidays start samenwerking met Allianz Global Assistance

Amsterdam, 9 december 2013 - Vacansoleil Camping Holidays, Europees marktleider in campingvakanties, is een samenwerking gestart met reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance. Vanaf vandaag verzorgen zij de reis- en annuleringsverzekering voor de klanten van Vacansoleil. Allianz Global Assistance is internationaal marktleider in hulpverlening en reisverzekeringen.

Lees meer...

Over op IBAN

Amsterdam, 2 december 2013 - Door de invoering van de Europese gezamenlijke betaalmarkt (SEPA) krijgen alle Nederlanders binnenkort een langer internationaal rekeningnummer. Dit nieuwe rekeningnummer wordt IBAN genoemd. Allianz Global Assistance werkt vanaf 1 december 2013 met IBAN als rekeningnummer. Zelf hoef je hiervoor niets te doen, wij zorgen ervoor dat je rekeningnummer bij Allianz Global Assistance automatisch wordt overgezet. Ben je benieuwd wat IBAN precies inhoudt?
Klik hier voor meer informatie.

Allianz Global Assistance helpt gewonden jeepongeval Zambia

Amsterdam, 23 oktober 2013 - Op vrijdag 18 oktober heeft een jeepongeval plaatsgevonden in het nationaal park op de grens van Zimbabwe met Zambia. Deze melding kwam binnen bij coördinerend alarmcentrale Allianz Global Assistance en de hulpverlening is direct gestart vanuit Nederland. Het ongeval vond plaats tijdens een safaritocht waar een groep van tien Nederlanders aan deelnam. Vanuit de alarmcentrale in Amsterdam heeft een team hulpverleners de betrokken personen ondersteund.
Lees meer...

Hoe voorkom je wagenziekte?

Allianz Global Assistance geeft tips bij start herfstvakantie

Amsterdam, 14 oktober 2013 - De herfstvakantie is gestart en dat betekent dat veel gezinnen er weer op uittrekken. Sommige gaan met de auto zelfs de grens over om vakantie te vieren. Helaas komt het nog vaak voor dat mensen tijdens de rit last krijgen van wagenziekte. Vooral bij kinderen in de leeftijd van 3-12 jaar oud komt het dikwijls voor dat ze erg misselijk zijn gedurende een lange reis.

Lees meer...

Veelgestelde vragen faillissement Oad

Amsterdam, 26 september 2013 - Door het faillissement van Oad groep is het misschien onduidelijk wat dit betekent voor uw geboekte reis, uw afgesloten verzekering of ingediende schade. Daarom hebben we een lijst met meest gestelde vragen en antwoorden voor u op een rij gezet.

Lees meer...

Gestrande reizigers Zanzibar terug in Nederland

Amsterdam, 28 augustus 2013 - De Nederlanders, die waren getroffen door een brand van hun resort op het eiland Zanzibar, zijn vandaag teruggekomen. De betrokken reisverzekeraars hebben hiervoor speciaal een vliegtuig gecharterd. Het toestel is met 64 reizigers rond 16:15 uur aangekomen op vliegveld Schiphol. De overgebleven 8 reizigers zullen hun reis op Zanzibar vervolgen.  

Lees meer...

Update Nederlanders in Zanzibar

Amsterdam, 27 augustus 2013 - Door de betrokken reisverzekeraars is een vliegtuig gecharterd dat de Nederlanders uit Zanzibar gaat ophalen. Een verpleegkundige van coordinerend alarmcentrale Allianz Global Assistance en een afgevaardigde van Tui reizen mee in het vliegtuig om reizigers bij te staan bij hun terugreis en de behoefte aan eventuele verdere hulp te inventariseren. Een kleine groep reizigers heeft aangegeven niet terug te willen keren maar hun reis te willen vervolgen.
Een team hulpverleners ondersteunt de reizigers vanuit  de alarmcentrale in Amsterdam en legt contact met de familie van de betrokken personen.

Lees meer...

Nederlanders ongedeerd na brand resort Zanzibar

Amsterdam, 26 augustus 2013 - Vandaag brak er een hevige brand uit in een resort in Zanzibar. Op dat moment verbleven er 72 Nederlandse toeristen. Allianz Global Assistance heeft als coördinerend alarmcentrale de situatie op de locatie en de hulpvraag in kaart gebracht. Op een lichte verwonding na zijn alle Nederlanders ongedeerd.

Lees meer...

Egypte: wat dekt de reis- of annuleringsverzekering?

Noodtoestand uitgeroepen in Egypte

Amsterdam, 16 augustus 2013 - Afgelopen woensdag, 14 augustus 2013, is de noodtoestand uitgeroepen in Egypte. Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft reisadviezen voor getroffen gebieden. Misschien is het voor u onduidelijk wat onder de reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance valt. Daarom hebben we hieronder algemene informatie en een lijst met meest gestelde vragen en antwoorden voor u op een rij gezet. 

Lees meer...

Twitter: Het geheime wapen van de moderne reiziger

#HELPME – Allianz Global Assistance voert eerste onderzoek Twitter-gebruik bij reizen uit

Amsterdam 27 juni 2013 - Internationale marktleider in  reisverzekeringen en hulpverlening  Allianz Global Assistance presenteert het allereerste Twitter-onderzoek voor reizen onder de naam #HELPME. Uit dit onderzoek blijkt dat veruit de meeste Twitter-hulpverzoeken (65%) gaan over het plannen van een reis en toeristische activiteiten die men tijdens de reis wil ondernemen. 38% van de twitteraars vertrouwt daarbij op het eigen netwerk bij de keuze van een bestemming. 26% gebruikt Twitter als hulp bij de logistiek van hun reisplannen, zoals het kiezen van het hotel en het berekenen van de reiskosten. Voor het onderzoek zijn meer dan 25.000 tweets verzameld.

Lees meer...

Nederlanders kunnen op vakantie niet zonder internet

Amsterdam, 13 juni 2013 – Social travel is de nieuwe vakantietrend. Niet alleen tijdens het vakantieverblijf is een internetverbinding belangrijk om te kunnen blijven e-mailen en facebooken, ook bij het boeken van de vakantie speelt internet (vaak op de website van de reisorganisatie) een reis naar het buitenland en referenties worden vooraf steeds vaker online geraadpleegd (42%). Net zoveel Nederlanders vraagt familie en vrienden om advies. Toch bezoekt 16% van deze online ondervraagden nog het traditionele reisbureau om een reis te boeken. Dit blijkt uit een online onderzoek in opdracht van reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance onder 1000 respondenten naar houding en gedrag van Nederlanders voor en tijdens de vakantie.

Lees meer...

Globe Reisburo introduceert verzekering pretparkbezoek

Amsterdam, 7 juni 2013 - Een pretpark bezoeken met het hele gezin is een flinke onderneming en kan voor de nodige stress zorgen. Kinderen die uit enthousiasme hun eigen weg zoeken in het park en zoekraken, het verliezen van tassen of een vergeten kinderwagen zijn aan de orde van de dag. Speciaal voor deze korte trips heeft Globe Reisburo in samenwerking met Allianz Global Assistance een verzekering op maat ontwikkeld: De Ideale Familieverzekering. De premie staat vast op 27,50 euro per gezin voor een maximale reisduur van 7 dagen. De verzekering is vanaf vandaag af te sluiten bij alle Globe Reisburos.

Lees meer...

Reisverzekering bij wisselen buitenlands geld

Allianz Global Assistance breidt samenwerking met GWK Travelex uit
Amsterdam, 28 mei 2013 - Met de zomervakantie voor de deur neemt de drukte bij geldwisselkantoren toe. Reizigers kunnen nu naast het wisselen van buitenlands geld ook bij GWK Travelex terecht voor een complete en transparante reisverzekering. Deze reisverzekeringen worden mogelijk gemaakt door reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance. Hiermee breiden beide partijen hun samenwerking uit. Met de dienst Geld Service hebben reizigers al de mogelijkheid om op bestemming geld op te nemen als ze geen toegang hebben tot hun geld. De nieuwe GWK Travelex verzekeringen zijn vanaf 1 juni aanstaande af te sluiten.

Lees meer...

5-sterren voor Doorlopende Reisverzekering

Amsterdam, 10 mei 2013 - De Premium-variant van onze Doorlopende Reisverzekering heeft in het meest recente MoneyView onderzoek 'Reisverzekeringen' een 5-sterren ProductRating op kwaliteit behaald. Voor de ProductRating ‘Kwaliteit’ zijn in totaal 52 doorlopende reisverzekeringen onderzocht op voorwaarden en flexibiliteit.

Lees meer...

Allianz Global Assistance coŲrdineert hulpverlening bij calamiteiten

Amsterdam, 30 maart 2013 – Allianz Global Assistance coördineert vanaf 1 april een jaar lang de hulpverlening aan Nederlandse reizigers bij calamiteiten in het buitenland. Zij neemt deze rol over van de ANWB. Het calamiteitenprotocol treedt in werking als er bij een calamiteit in het buitenland acht of meer Nederlanders betrokken zijn. Elk jaar krijgt op 1 april één van de vier grote alarmcentrales de functie van eerste aanspreekpunt bij calamiteiten in het buitenland. Naast Allianz Global Assistance en de ANWB zijn dat ook SOS International en Eurocross Assistance.

Lees meer...

Uitgebreid Paasdiner voor Huis van Onbehuisden

Amsterdam, 27 maart 2013 - Op dinsdag 26 maart organiseerden vrijwilligers van Allianz Global Assistance een Paasdiner als verrassing voor ruim honderd passanten, bewoners en begeleiders van het Huis voor Onbehuisden (HvO) aan de Poeldijkstraat in Amsterdam. Het diner werd bereid en geserveerd door onze eigen collega's.

Lees meer...

D-reizen introduceert D-zeker. Flexibele vakantieverzekeringen op maat.

Amsterdam, 8 februari 2013 - Vanaf vandaag verkoopt D-reizen een uniek assortiment vakantieverzekeringen, onder de naam D-zeker. In samenwerking met reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance biedt de reisbureauketen flexibele verzekeringen op maat die garant staan voor hoogstaande dienstverlening en wereldwijde hulpverlening.

Lees meer...

App informeert bij onrust, dreiging of gevaar in land van bestemming

SMS Assistant en nieuwe look voor Allianz Global Assistance HelpMe app

Amsterdam, 4 januari 2013 - De in 2010 geïntroduceerde HelpMe app van Allianz Global Assistance (voorheen Mondial Assistance) krijgt een upgrade. De belangrijkste toevoeging is de SMS Assistant, een SMS en e-mail alert service die reizigers op de hoogte houdt van veranderende situaties in het land van bestemming. Bij dreigend gevaar, bijvoorbeeld politieke onrust of een tsunami informeert SMS Assistant de reiziger per SMS (en e-mail). SMS Assistant is beschikbaar voor iedereen, dus ook voor wie geen verzekering heeft bij Allianz Global Assistance. De app is ook aangepast aan de nieuwe visual identity van Allianz Global Assistance en is vanaf vandaag beschikbaar voor iPhone en Android smartphones.

Lees meer...

Eerste gipsvlucht vandaag op Rotterdam The Hague Airport

Allianz Global Assistance haalt vier onfortuinlijke wintersporters terug

Amsterdam, 28 december 2012 - De eerste gipsvlucht landt naar verwachting om 12.10 uur