Aanhoudende hitte zorgt voor autoproblemen

Amsterdam, 3 juli 2015 - De hittegolf van deze week heeft gezorgd voor meer autoproblemen op de Nederlandse wegen. Alarmcentrale Allianz Global Assistance heeft rond de 30% meer pechmeldingen dan gemiddeld ontvangen. Vooral een hoger stroomgebruik door de airconditioning en accuproblemen waren de boosdoeners. Nu het zaterdag misschien de warmste dag ooit in Nederland wordt, geeft de alarmcentrale enkele tips om autopech te voorkomen.

 

De alarmcentrale beleeft een drukke week als gevolg van het warme weer. Er is sprake van rond de 30% meer pechmeldingen. Dit is vergelijkbaar met een drukke winterse dag met sneeuwval. Bij aanhoudende warmte moeten auto's harder werken om de motor te koelen. Ook de airconditioning vergt meer koelcapaciteit van de auto en dit betekent een hoger stroomverbruik. Hiernaast is een accu ook gevoelig voor warmte. De combinatie hiervan veroorzaakt momenteel meer pechmeldingen.

 

De alarmcentrale geeft een aantal tips om de kans op pech te verkleinen:

  • Check of de radiateur vrij is van bladeren en ander afval.
  • Check het peil van de koelvloeistof en olie.
  • Zet de airco niet extreem veel lager dan de buitentemperatuur. Dit is beter voor de gezondheid omdat de overgang naar de buitentemperatuur minder groot is. Daarnaast vergt dit minder capaciteit van de accu en de motor wat het beter koelen van de motor ten goede komt . Hoewel moderne auto’s extra stroomverbruikers zoals airco uitschakelen als de motortemperatuur te hoog wordt, is het verstandig om op dit temperatuurverschil te letten.
  • Voorkom indien nodig korte ritjes met de auto. Korte ritten doen een relatief groter beroep op de accu.
  • Ventileer de auto voor vertrek door de ramen open te zetten, rijdt even een stukje met de ramen open zodat de ergste hitte kan ontsnappen voordat de airco wordt aangezet.

 

Zomervakantie

De zomervakantie start dit weekend voor Noord-Nederland en veel vakantiegangers reizen met de auto naar Zuid-Europa. Het is verstandig om voor vertrek naar een warme vakantiebestemming de accu van de auto bij een dealer of autobedrijf te laten doormeten of een complete vakantiecheck te doen. Een accu is namelijk gevoelig voor de warmte in de extra hete motorruimte.

 

Servicepunten in Zuid-Frankrijk en Italië

De alarmcentrale heeft speciale servicepunten in Le Muy en Narbonne (Zuid Frankrijk) en in Desenzano aan het Gardameer in Italië. Nederlandse monteurs zijn beschikbaar om gestrande reizigers daar te helpen. Zij proberen de auto ter plekke te repareren. Indien dit niet mogelijk is, regelen zij dat de auto naar de dichtstbijzijnde garage wordt gesleept. Bovendien is er een eigen vloot huurauto’s mét trekhaak beschikbaar.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met ons Service Team. Dit kan via telefoonnummer 020 561 8711. Het team is bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 uur en op zaterdag tussen 09:00 en 17:00 uur. 

 

 

 

Pechhulp vanaf EUR 3,07 gif banner 200x200

 

 

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.