Bomaanslagen Thailand, wat is gedekt?

Amsterdam, 12 augustus 2015 - Vandaag is het zuiden van Thailand opgeschrikt door een serie bomaanslagen. Hierbij zijn in totaal drie doden gevallen. Naar aanleiding van de bomaanslagen, heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Thailand aangepast. Nederlanders wordt geadviseerd extra alert te zijn en de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen. Nederlanders wordt ook aangeraden om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen en de lokale veiligheidssituatie via de lokale media in Thailand in de gaten te houden. Ben je op reis in Thailand of reis je hier binnenkort naartoe, dan heb je wellicht vragen over de reis. In dit bericht zetten we de meest gestelde vragen op een rij.

Ik wil mijn vakantie naar Thailand annuleren. Kan ik de kosten die ik hiervoor maak claimen op mijn annuleringsverzekering?
Heb je een reis naar Thailand geboekt en wil je niet reizen? Dan raden wij aan om contact op te nemen met je touroperator of reisorganisator. Zij zullen in overleg met jou besluiten om de reis om te boeken of om je schadeloos te stellen. Heb je een Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering of Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering? Dan kun je alleen aanspraak maken op je annuleringsverzekering als je accommodatie of verblijf er door schade niet meer is en er geen alternatief mogelijk is. Heb je een Ultimate Protect Reis- en Annuleringsverzekering, dan kun je je reis wel annuleren.

Heb je een dekking Samengestelde Reis afgesloten en gaat het niet om een pakketreis, dan kun je je reis annuleren. Heb je een omboekverzekering van D-Reizen? Dan kan je een beroep doen op de D-Reizen Omboekverzekering voor vertrek binnen 14 dagen

Ik moet langer blijven dan gepland. Blijft mijn reisverzekering geldig?
Ja, de reisverzekering blijft gedurende die periode geldig.

Ik moet door de aanslag langer blijven dan gepland. Worden mijn extra verblijfskosten vergoed?
Nee, als je langer op je bestemming moet blijven, dan worden de extra verblijfskosten niet vergoed. Uitzondering vormt de Ultimate Protect Reis- en Annuleringsverzekering. Daarmee worden de extra verblijfskosten wel vergoed.

Ik wil eerder naar huis vanwege terreurdreiging of onrust. Worden deze kosten vergoed?
Wil je vanwege terreurdreiging of onrust eerder naar huis reizen? Dan worden de kosten die je hiervoor maakt niet vergoed door de reisverzekering. Er is dan geen sprake van een verzekerde gebeurtenis. Heb je de dekking Samengestelde Reis op je annuleringsverzekering afgesloten en gaat het niet om een pakketreis, dan worden de niet gebruikte onderdelen van de reis vergoed. Heb je een Ultimate Protect Reis- en Annuleringsverzekering? Dan worden de kosten voor het eerder naar huis reizen wel vergoed.

Ik heb door de aanslag schade aan mijn bagage. Vergoedt mijn reisverzekering deze kosten?
Ja, je kunt de schade aan jouw bagage claimen. De reisverzekering vergoedt deze schade volgens de voorwaarden van jouw verzekering en tot de maximaal genoemde dekking. Er moet wel een dekking voor bagage zijn afgesloten.

Ik kan niet op tijd naar mijn vakantiebestemming reizen. Worden deze extra kosten vergoed?
Heb je de Annuleringsdekking meeverzekerd op je Reis- en Annuleringsverzekering of heb je een Ultimate Protect Reis- en Annuleringsverzekering? Dan biedt deze een dekking voor vertreksvertraging. Dit is een vergoeding voor ongebruikte vakantiedagen vanwege het later aankomen bij de geboekte accommodatie op de vakantiebestemming. Of een vergoeding gegeven wordt, hangt af van de voorwaarden die van toepassing zijn.

How can we help?

Twijfel je of een situatie wel of niet gedekt wordt door de Reis- en Annuleringsverzekering? Dan kun je contact opnemen met ons Service Team. Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 uur en op zaterdag tussen 09:00 en 17:00 uur op telefoonnummer 020 561 8711.
Fietsverzekering banner enkel

 

 

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.