Aardbevingen Italië. Wat dekt de reis- en annuleringsverzekering?

Amsterdam, 30 oktober2016 - Centraal-Italië is zondag 30 oktober opnieuw getroffen door een zware aardbeving met een magnitude van 6.5. Het epicentrum van de beving lag 68 kilometer ten zuidoosten van de stad Perugia, de hoofdstad van de regio Umbrië. Reis je binnenkort naar Italië? Dan heb je wellicht vragen over de dekking van jouw verzekering. In dit bericht lees je wat de reis- en of annuleringsverzekering dekt in geval van een natuurramp.

Algemene informatie


Hoe kan ik meer informatie krijgen over de getroffen gebieden en de toestand daar?
Op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken worden de meest recente ontwikkelingen gemeld. Het ministerie van Buitenlandse zaken heeft ook een reis app beschikbaar. Deze geeft ook actuele reisadviezen. Als reizen in het getroffen gebied wordt ontraden door het ministerie van Buitenlandse Zaken, dan kun je contact opnemen met de  touroperator of reisorganisatie waar je de reis hebt geboekt.


Informatie voor reizigers die nog vertrekken


Ik wil mijn vakantie annuleren. Kan ik de kosten die ik hiervoor maak claimen op mijn annuleringsverzekering?
Heb je een reis naar Italië geboekt en wil je niet meer reizen? Dan raden wij aan om contact op te nemen met de touroperator of reisorganisator. In overleg kan besloten worden om de reis om te boeken of om je schadeloos te stellen. Heb je een Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering of Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering? Dan kan je alleen aanspraak maken op de annuleringsverzekering als je accommodatie of verblijf er door schade niet meer is en er geen alternatief mogelijk is. Heb je een Ultimate Protect Reis- en Annuleringsverzekering, dan kan je je reis wel annuleren.

Ik heb een accommodatie gereserveerd die er niet meer is. Wat moet ik doen en waar heb ik recht op?
Wij raden aan om contact op te nemen met de reisorganisatie of touroperator waar je de reis geboekt hebt. In overleg kan besloten worden om de reis om te boeken of om je schadeloos te stellen. Als dit niet mogelijk is, dan kun je de reissom claimen op de annuleringsverzekering.

Ik heb een accommodatie gereserveerd die er niet meer is. Nu kan ik een andere accommodatie regelen voor dezelfde periode maar deze is duurder. Kan ik deze kosten verhalen?
Als er sprake is van een verzekerde situatie en je kunt met een andere accommodatie een volledige annulering voorkomen, dan zijn deze kosten verzekerd. Je ontvangt een vergoeding tot maximaal de annuleringskosten van de reservering.

Ik kan niet op tijd naar mijn vakantiebestemming reizen. Worden deze extra kosten vergoed?
Heb je de Annuleringsdekking meeverzekerd op je Reis- en Annuleringsverzekering of heb je een Ultimate Protect Reis- en Annuleringsverzekering? Dan biedt deze een dekking voor vertreksvertraging. Dit is een vergoeding voor ongebruikte vakantiedagen vanwege het later aankomen bij de geboekte accommodatie op de vakantiebestemming. Of een vergoeding gegeven wordt, hangt af van de voorwaarden die van toepassing zijn.

Mijn reis is geannuleerd. Krijg ik nu de premie terug van mijn reisverzekering?
De premie voor de kortlopende reisverzekering krijg je wel terug. Dit geldt niet voor de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering.


Informatie voor reizigers ter plaatse


Ik heb door de aardbeving schade aan mijn bagage. Vergoedt mijn reisverzekering deze kosten?
Ja, je kunt de schade aan jouw bagage claimen. De reisverzekering vergoedt deze schade volgens de voorwaarden van jouw verzekering en tot de maximaal genoemde dekking. Er moet wel een dekking voor bagage zijn afgesloten.

Ik moet langer blijven dan gepland. Blijft mijn reisverzekering geldig?
Ja, de reisverzekering blijft gedurende die periode geldig.

Ik moet langer blijven dan gepland. Worden mijn extra verblijfskosten vergoed?
Ja, als je langer op je bestemming moet blijven door natuurgeweld, dan worden de extra verblijfskosten vergoed. Hoeveel de vergoeding bedraagt, is afhankelijk van de verzekering die je hebt afgesloten.

Ik ben al op reis, maar ik kan vanwege de aardbeving geen gebruik meer maken van mijn accommodatie. Krijg ik via mijn reisverzekering een vergoeding voor een vervangend verblijf?
Ja. Als je al op vakantie was in het getroffen gebied, dan kun je een vergoeding krijgen voor de kosten voor een vervangend verblijf.

Ik heb zelf een complete reis samengesteld, waarbij een deel van de reis door het getroffen gebied gaat. Kan ik de reis annuleren?
Dit kan als je de dekking Samengestelde Reis op je annuleringsverzekering hebt afgesloten en het niet gaat om een pakketreis. De niet gebruikte onderdelen van de reis worden vergoed tot de maximaal genoemde dekking in de voorwaarden.


How can we help?

Twijfel je of een situatie wel of niet gedekt wordt door de Reis- en Annuleringsverzekering? Dan kun je contact opnemen met ons Service Team. Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 uur en op zaterdag tussen 09:00 en 17:00 uur op telefoonnummer 020 561 8711.
Fietsverzekering banner enkel

 

 

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.