Allianz Global Assistance en International Space Transport Association (ISTA) samen in ruimtevaart

Allianz Global Assistance begeleidt ruimtereizigers voor, tijdens en na de ruimtevlucht met speciale ruimtevaartverzekeringen

14 november 2011, Amsterdam - ’s Wereld grootste reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance en brancheorganisatie International Space Transport Association (ISTA) hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Reden hiervoor is de steeds grotere interesse voor ruimtevaarttoerisme en commerciële ruimtevaart. De twee partners zijn van mening dat ruimtereizigers een veilige en comfortabele ruimtevlucht moeten kunnen maken en dat begeleiding van ruimtereizigers  voor, tijdens  en na deze unieke ervaring daaraan bijdraagt. De eerste commerciële ruimtevlucht staat - volgens Virgin Galactic - gepland voor oktober 2012. Met de overeenkomst is de ruimtevaartindustrie voor het eerst verzekerbaar. Verzekeraars en individuele bedrijven kwamen niet eerder verzekeringen overeen. “Brancheorganisatie ISTA heeft als taak om de ruimtevaartindustrie en gebruikers bij elkaar te brengen. Het is voor het eerst dat  reizigers en reisaanbieders zich nu kunnen verzekeren”, zegt directeur-generaal Ronald Heister. In de komende maanden benadert Allianz Global Assistance aanbieders van ruimtevluchten, reisagenten, ruimtetoeristen, wetenschappers en consumentenorganisaties met de nieuwe verzekeringsproducten.

Nieuwe generatie reizigers

“Op dit moment verzekeren we wereldwijd al meer dan 30 miljoen mensen”, legt Erick Morazin, directeur Global Accounts van Allianz Global Assistance, uit. “Allianz Global Assistance ziet ruimtetoerisme als een groeimarkt voor de nieuwe generatie reizigers. Onze samenwerking met de brancheorganisatie voor commerciële ruimtevaart International Space Transport Association (ISTA) toont onze steun en interesse in de  ruimtevaartindustrie.”


Reisverzekering

Allianz Global Assistance, in Nederland opererend onder de handelsnaam Mondial Assistance, werkt samen met ISTA aan een uitgebreid pakket reisverzekeringen. Speciaal ontwikkeld voor ruimtetoeristen, wetenschappers in de ruimte, spacelines zoals Virgin Galactic, Xcor en SpaceLinq en medische dienstverleners. Belangrijk onderdeel hiervan is  gespecialiseerd advies en persoonlijke dienstverlening voor ruimtereizigers. Allianz Global Assistance wil ruimtereizigers en hun families van A tot Z begeleiden – van de voorbereidingen tot hun veilige terugkeer thuis. Morazin: “De ruimte is onvermijdelijk de nieuwe grens  die we overgaan en wij nemen een gigantische stap voorwaarts om onze toekomstige ruimtevaartklanten een veilige en comfortabele ruimtereis te bezorgen.”


Wereldwijde vertegenwoordiging

Volgens Taras Ploshchansky, directeur Legal Affairs van ISTA is “het noodzakelijk om de nieuwe ruimtevaartindustrie wereldwijd te vertegenwoordigen, begeleiden en ondersteunen. Het naar de ruimte brengen van reizigers, vracht en wetenschappelijk onderzoek, betekent dat we nieuwe wetten en regels nodig hebben. Maar ook onderzoek, marketing en communicatie zijn hard nodig. Wij zijn heel blij dat we in Allianz Global Assistance een partner hebben gevonden voor verzekeringen voor ruimtereizigers. Met onze gecombineerde  kennis, expertise en ervaringen, kunnen we een uitgebreid pakket professionele diensten bieden aan individuele reizigers, wetenschappers, bedrijven, ISTA-leden en overheidsorganisaties.”

 

ISTA Awards

Op 14 november worden in Space Trade Center Spherium (Den Haag) verschillende commerciële ruimtevaartplannen gepresenteerd. Zowel Erick Morazin als Taras Ploshchansky zijn daarbij beide aanwezig. Ook worden de allereerste ISTA Awards uitgereikt aan: Sir Richard Branson (oprichter van Virgin Galactic), Viktor Vekselberg (president-directeur van de Russische Skolkovo Foundation) en de Russische kosmonaut dr. Sergei Zhukov. Ze worden met deze prestigieuze prijzen geëerd voor hun duurzame inzet en pionerende rol in de commerciële ruimtevaart.

 

Allianz Global Assistance / ISTA partnerschap

Tijdens dit evenement presenteert Erick Morazin officieel de samenwerking van Allianz Global Assistance en International Space Transport Association om ruimtevaartverzekeringen en de daarbij horende dienstverlening te ontwikkelen.

 

Fietsverzekering banner enkel

 

 

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.