Allianz Global Assistance herenigt kat Pepper met Tilburgs baasje

Amsterdam, 20 februari 2017 - Allianz Global Assistance heeft het baasje van Pepper geholpen om haar kat weer naar huis te brengen. Pepper was sinds een half jaar vermist en werd vorige week 950 km verder in Oostenrijk gevonden door een jager, die Pepper naar een dierenarts bracht. Wij regelden de reis naar Oostenrijk voor de eigenaresse, zodat zij haar kat kon ophalen. Op maandag 20 februari kwamen zij samen thuis in Tilburg.

Bijzonder verhaal

Een medewerker van de organisatie hoorde het verhaal op de radio. Hij nam contact op met het baasje van Pepper. Woordvoerder Audrey Denkelaar: “Het verhaal van Pepper is zo bijzonder dat we graag onze hulp aanboden. Onze organisatie helpt gestrande reizigers waar ook ter wereld en we brengen ze terug naar huis als dat moet. Als dieren meereizen, dan regelen we ook daar vervoer voor. Ons wereldwijde netwerk stelt ons in staat om de reis van Nederland naar Oostenrijk en terug voor het baasje van Pepper te regelen.”

Hereniging

De eigenaresse van Pepper maakte dankbaar gebruik van dit aanbod. Toen zij hoorde dat Pepper was gevonden, wilde zij haar kat zo snel mogelijk weer in de armen sluiten. Maar het beestje was nog erg verzwakt en moest verzorgd worden in Oostenrijk. Allianz Global Assistance regelde daarom de reis naar Oostenrijk voor het baasje, zodat zij haar kat weer in de armen kon sluiten. Op maandag 20 februari zijn zij samen thuis gekomen. “Dat lijkt eenvoudig, maar een huisdier moet voor een reis wel de benodigde inentingen hebben. Dat moet dan weer blijken uit een dierenpaspoort. Pepper had die papieren niet en mocht dus niet het vliegtuig in. Maar ook daar hebben we in overleg met haar baasje een oplossing voor gevonden”, legt Denkelaar uit.

Huisdier op reis

Ook meereizende huisdieren in nood worden geholpen. Veel mensen zijn niet op de hoogte dat dit een onderdeel is van de reisverzekering. Wij bieden een dekking voor een huisdier die mee op reis gaat. Zo is een huisdier verzekerd van medische kosten en repatriëring. De eigenaar moet wel zorgen voor de juiste inentingen. Daarnaast kan je op de annuleringsverzekering de vakantie annuleren als je hond, kat of paard ernstig ziek of gewond is.Pepper en haar baasje herenigd in Oostenrijk - Copyright Daniela Führer


Eigenaresse en Pepper zijn weer thuis in Tilburg
Fietsverzekering banner enkel

 

 

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.