Budget proof accommodaties

Alternatieve oplossingen voor goedkoper verblijf

Amsterdam, 10 oktober 2014 - Bij het boeken van een vakantie zijn de kosten voor de accommodatie vaak het hoogst. Verschillende én goedkopere alternatieven zijn beschikbaar die niet als eerste bij mensen opkomen bij het boeken van een reis. Met de herfstvakantie in aantocht zet reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance de mogelijkheden en  trends op het gebied van low cost accommodaties nog even uiteen.

 

Gratis accommodatie
Waar de volgende vakantie ook gaat plaatsvinden, er zijn verschillende mogelijkheden voor gratis accommodatie. Deze zogenoemde ‘smart-plan’ oplossing is met name geschikt voor diegene die houden van originaliteit en geen problemen hebben om ruimtes te delen. Couchsurfing: Reizigers die geen geld willen betalen voor accommodatie kunnen hiervoor kiezen. Iemand stelt zijn bank of gastenkamer beschikbaar voor vakantiegangers en heeft als aanbieder verder geen verplichtingen. Wie geen zin heeft om in een gastenkamer te verblijven terwijl de eigenaar in huis is, kan kiezen voor housesitting, er wordt op een huis gepast waarvan de eigenaar weg is. Dan is er nog de optie houseswap. Deze kan worden overwogen als de reiziger zijn eigen huis ook niet onbewoond achter wil laten.

 

Low cost voor groepen
Voor groepen is gratis accommodatie vaak wat lastiger te vinden, toch zijn er tal van mogelijkheden om de kosten laag te houden. Zo bestaat de optie vakantiehuis co-verhuur: een vakantiehuis wordt gedeeld met vreemden om de huurkosten zo laag mogelijk te houden. Een andere mogelijkheid is owner-to-owner verhuur. In deze nieuwste trends stellen huiseigenaren een huis of een deel van hun huis, waar ze niet oorspronkelijk wonen beschikbaar aan reizigers. Deze huizen kunnen overal ter wereld staan, een ideale manier om meer van de wereld te zien en te mengen met de locals. Reizigers moeten er wel op letten dat ze een veilige betalingsmethode gebruiken.

 

Traditionele low budget mogelijkheden
Voor diegene die toch het liefst verblijven in een traditionelere accommodatie zijn er de bekende mogelijkheden. Zo is de camping nog altijd de low cost oplossing voor backpackers. Een hostel is handig voor reizigers die geen bezwaar hebben om met vreemden op een kamer te slapen en minder privacy te hebben. Voor de vakantiegangers die wel gesteld zijn op hun privacy is een All Inclusive reis een goede oplossing. All Inclusive reizen worden door reisorganisaties voor een redelijke prijs ingekocht waarbij de vlucht, de accommodatie en het eten in de prijs zitten inbegrepen.

 

 

 


© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.