Biketeam Amsterdamse Rode Kruis wordt werkelijkheid dankzij sponsoring Allianz Global Assistance

Amsterdam, 22 mei 2014 - Allianz Global Assistance doneert vijf fietsen aan het Amsterdamse Rode Kruis. Met deze fietsen wordt de lang gekoesterde wens van het Rode Kruis, een Amsterdams Biketeam, werkelijkheid. De hulpverleners te fiets zijn nu per direct inzetbaar om snel in actie te komen in Amsterdam.

 

Door het drukke verkeer in de binnenstad en bij grote, drukke evenementen kunnen ambulances niet altijd snel ter plaatse zijn. Het Rode Kruis Biketeam kan de hulpverlening aanzienlijk versnellen en levensreddende handelingen verrichten in voorbereiding op de komst van de ambulance. De hulpverleners te fiets zijn nu per direct inzetbaar om snel in actie te komen in Amsterdam.

 

Sponsoring benodigde fietsen

Allianz Global Assistance, hulpverlener en reisverzekeraar, is blij om op deze manier bij te kunnen dragen aan een nog snellere hulpverlening in Amsterdam. Frank Schaaij, CFO van Allianz Global Assistance: “Ons motto is ‘How can we help’. In dat kader hebben we het lokale Rode Kruis ondersteund door de benodigde fietsen te sponsoren. Daarnaast weerspiegelt het doel van de fietsen ook ons doel: zo snel mogelijk en op een persoonlijke manier de juiste hulp verlenen.”

 

Biketraining

Met de nieuwe fietsen organiseerde het Rode Kruis Amsterdam voor de eerste keer een zogenaamde biketraining. Aan de training in het Haarlemmermeerse bos hebben acht hulpverleners deelgenomen. Tijdens de training is er ruim 35 kilometer gefietst en hebben de hulpverleners geleerd behendig om te gaan met de fiets waardoor zij zichzelf, andere hulpverleners en slachtoffers ook kunnen beschermen met behulp van de fiets.

 

Het Rode Kruis Nederland

Het Rode Kruis Nederland heeft meerdere Biketeams in Nederland paraat. De afdeling Amsterdam had wel de ambitie een Biketeam in het leven te roepen, maar de financiële middelen ontbraken. Met de donatie van vijf fietsen is het Biketeam Amsterdam werkelijkheid geworden.

 

 

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.