Busongeval Frankrijk

Amsterdam, 1 juni 2017, 9.45 uur - Bij alarmcentrale Allianz Global Assistance is een melding binnengekomen van een busongeval bij Calais in Frankrijk. Het betreft een bus met 57 inzittenden (50 schoolkinderen, 6 begeleiders en 1 chauffeur) van het Strabrecht College uit Geldrop.

De bus met schoolkinderen was onderweg naar Londen. Rond 4.30 uur raakte de bus betrokken bij een ongeval. De chauffeur is zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis in Lille.
Onder de inzittenden zijn er naast de chauffeur nog 16 lichtgewonden,  deze personen zijn overgebracht naar een ziekenhuis in Dunkerque (Duinkerke) in Frankrijk. De overige inzittenden zijn opgevangen in een naburige school.

Coördinerend alarmcentrale
Allianz Global Assistance coördineert de hulpverlening. Vanuit deze rol hebben wij besloten direct een hulpverlener naar de betrokkenen te sturen om ter plaatse ondersteuning te bieden.
Daarnaast kijken wij naar de mogelijkheden om de betrokkenen zo snel mogelijk terug te krijgen naar Nederland.

Allianz Global Assistance vervult in de periode van 1 april 2017 tot en met 31 maart 2018 de rol van coördinerend alarmcentrale in geval van calamiteiten in het buitenland waarbij acht of meer Nederlanders betrokken zijn. Met de coördinatie door één alarmcentrale wordt bereikt dat de noodzakelijke hulpverlening direct op gang komt - ongeacht de vraag via welke organisatie de uit Nederland afkomstige betrokkenen voor hulpverlening verzekerd zijn.

Laatste nieuws
Het laatste nieuws over het busongeval in Frankrijk is te vinden op: www.allianz-assistance.nl/calamiteiten.
Fietsverzekering banner enkel

 

 

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.