Eerste parasolvlucht geland op Schiphol Amsterdam Airport

Alarmcentrale Mondial Assistance repatrieert vakantiegangers uit Spanje en Frankrijk

Amsterdam, 16 augustus 2011 - De eerste parasolvlucht, een soort gipsvlucht in de zomer, van dit vakantieseizoen landde gisteren om 18.15 uur op Schiphol Amsterdam Airport. Initiatiefnemer en wereldwijd hulpverlener Mondial Assistance charterde een Learjet 35A en repatrieerde de onfortuinlijke vakantiegangers vanuit Spanje en Frankrijk.

 

De twee patiënten aan boord van de eerste parasolvlucht moesten hun verblijf in Marbella (Spanje) en Marseille (Frankrijk) vroegtijdig beëindigen vanwege hersenletsel. De patiënten zijn direct na aankomst naar het ziekenhuis vervoerd. Met het charteren van een speciale vlucht voor zieke vakantiegangers wil Mondial Assistance voorkomen dat patiënten onnodig lang op repatriëring moeten wachten.

 

Opvallende meldingen

Opvallend is dat er meer medische meldingen uit Spanje komen dit jaar, terwijl uit Griekenland, Turkije en Bulgarije minder meldingen komen t.o.v. dezelfde periode in de zomer van 2010. Het meest voorkomende probleem is de maag/darm infectie. Oorproblemen komen vooral veel voor in Turkije. Een verklaring hiervoor zijn de vervuilde zwembaden, die de belangrijkste veroorzakers van oorinfectie zijn. Verder valt ook het aantal meldingen met zwaardere letsels/ziektes uit exotische bestemmingen dit hoogseizoen op. Normaliter komen deze meldingen vaak pas in het naseizoen. Een echte verklaring heeft de alarmcentrale hiervoor niet.

 

Parasolvluchten

De wereldwijde alarmcentrales van de Mondial Assistance Group verzorgen jaarlijks voor ruim 1.500 gewonden de terugreis per vliegtuig, vanuit een vakantieplek waar dan ook op de wereld. Om de drukte in het reguliere vliegverkeer te omzeilen, maakt de hulpverlener soms gebruik van de mogelijkheid een vlucht speciaal voor gewonden te charteren. Doordat Mondial Assistance wereldwijd opereert, is de hulpverlener in staat dergelijke maatregelen te nemen. Gewonde vakantiegangers komen niet alleen met speciale parasolvluchten, maar vliegen ook mee op lijndiensten of komen met de ambulance weer naar huis. Het aantal parasolvluchten is minder dan het aantal gipsvluchten in het winterseizoen.

 

Fietsverzekering banner enkel

 

 

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.