Eerste gipsvlucht vandaag op Rotterdam The Hague Airport

Driekwart van Nederlanders draagt geen helm tijdens skiën

Amsterdam, 22 december 2010 – Nu het skiseizoen zijn intrede heeft gedaan, is ook de tijd van de gipsvluchten aangebroken. Vandaag landt de eerste gipsvlucht  om 12:40 uur op Rotterdam The Hague Airport. Het gaat om Nederlanders die in Oostenrijk wintersportvakantie aan het vieren waren. Volgens alarmcentrale en reisverzekeraar Mondial Assistance worden de meeste skiongelukken in Oostenrijk veroorzaakt door botsingen op de piste. De meest voorkomende skiblessures zijn beenfracturen, het verdraaien van de knie en armfracturen. Ook hoofdletsel kan ernstige gevolgen hebben. Ondanks dat draagt driekwart van de Nederlanders geen helm tijdens de wintersport.

 

De skipistes worden steeds drukker bezocht. Dit leidt in combinatie met steeds betere preparatie van de pistes en de ontwikkeling van ski’s en snowboards, tot hogere snelheden en hierdoor meer kans op ongelukken. Een skihelm wordt over het algemeen door de Nederlanders als overbodig gezien. Wanneer men een helm draagt wordt de kans op hoofdletsel echter gehalveerd. In veel landen is het dragen van een skihelm al verplicht. In Oostenrijk nog niet, al gaat dit waarschijnlijk wel gebeuren en worden wintersporters er bij de skiliften al actief op gewezen.

 

Wessel Koenekoop van Mondial Assistance: “Mondial Assistance staat voor veiligheid  op reis. Nu veel mensen, waaronder ook onze klanten, op wintersport gaan zien we graag dat zij zich goed beschermen tegen onverhoopte  ongevallen. Een skihelm hoort bij de standaard uitrusting van iedere skiër. Voor onze klanten hebben we in www.wintersporthelmen.nl een goede partner gevonden met wie we veiligheid in de vorm van helmen kunnen aanbieden tegen gereduceerde prijzen.’’

 

Fietsverzekering banner enkel

 

 

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.