Egypte: wat dekt de reis- of annuleringsverzekering?

Noodtoestand uitgeroepen in Egypte

Amsterdam, 16 augustus 2013 - Afgelopen woensdag, 14 augustus 2013, is de noodtoestand uitgeroepen in Egypte. Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft reisadviezen voor getroffen gebieden. Misschien is het voor u onduidelijk wat onder de reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance valt. Daarom hebben we hieronder algemene informatie en een lijst met meest gestelde vragen en antwoorden voor u op een rij gezet.


Calamiteitenfonds: FAQ over Egypte

Het Calamiteitenfonds wordt verspoeld met vragen van reisagenten over de situatie in Egypte. In samenwerking met de ANVR is een lijst met veel voorkomende vragen opgesteld: bekijk de FAQ over Egypte. Het Calamiteitenfonds vergoedt op dit moment (16 augustus 2013, 15:10 uur) alleen annuleringen voor Caïro, Luxor en de Nijl. En lees ook het bericht van de Calamiteitencommissie: egypte-bericht-van-de-calamiteitencommissie.


Algemene informatie

Hoe kan ik meer informatie krijgen over de getroffen gebieden en de toestand daar?
Op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken www.minbuza.nl en Rijksoverheid www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen worden de meest recente ontwikkelingen gemeld. Meestal worden alle verblijvende Nederlanders in het getroffen gebied aangeraden om zich te registreren via de website van de Nederlandse ambassade in dat gebied www.mfa.nl. In geval van een noodsituatie kunnen zij door de ambassade (onder meer per sms) worden bereikt.
Als reizen in het getroffen gebied wordt ontraden door het ministerie van Buitenlandse Zaken, dan kunt u contact opnemen met uw touroperator/reisorganisatie.

 

Wat doet het Calamiteitenfonds?

Het kan zijn dat het Calamiteitenfonds heeft vastgesteld, dat het getroffen gebied een calamiteit is en dat het fonds uitkeert. Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat de reis moet worden aangepast. Als de reis moet worden afgebroken dan geeft het fonds een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

U kunt contact opnemen met uw touroperator/reisorganisatie indien u een reis heeft geboekt via een touroperator/reisorganisatie, die deelnemer is aan het Calamiteitenfonds en u de bijdrage aan het fonds heeft betaald. Dit geldt in principe alleen voor zogenaamde pakketreizen en niet voor losse tickets. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar hun website www.calamiteitenfonds.nl.

 


Informatie voor reizigers die nog op vakantie gaan

Ik wil mijn vakantie annuleren. Kan ik de kosten die ik hiervoor maak claimen op mijn annuleringsverzekering?
Neem contact op met uw touroperator/reisorganisator. Zij zullen dan in overleg met u besluiten om de reis om te boeken of om u schadeloos te stellen.
U kunt aanspraak maken op uw annuleringsverzekering als uw accommodatie/verblijf er niet meer is en er geen alternatief mogelijk is. Indien u een vliegtuig-, trein-, boot- of busticket heeft in combinatie met een accommodatie/verblijf dan kunt u vertrekvertraging met een maximum van drie dagen op uw annuleringsverzekering claimen, als u later alsnog naar de vakantiebestemming vertrekt.

 

Ik heb een accommodatie/verblijf  gereserveerd die er niet meer is. Wat moet ik nu doen en wat wordt er vergoed?
Neem contact op met uw touroperator/reisorganisatie. Zij zullen dan in overleg met u besluiten om de reis om te boeken of om u schadeloos te stellen. Indien dit niet mogelijk is dan kunt u uw reissom claimen op uw annuleringsverzekering.


Ik heb een accommodatie/verblijf  gereserveerd die er niet meer is. Nu kan ik een andere accommodatie/verblijf  regelen voor dezelfde periode maar deze is duurder. Kan ik deze kosten verhalen?
Neem contact op met uw touroperator/reisorganisatie. Bij een aanpassing vergoedt het Calamiteitenfonds de meerkosten. Mocht het Calamiteitenfonds het niet uit het fonds uitkeren en kan hiermee een volledige annulering voorkomen worden, dan zijn deze kosten verzekerd op uw annuleringsverzekering. U ontvangt een vergoeding tot maximaal de annuleringskosten van de reservering.

 


Informatie voor reizigers ter plaatse

Ik moet langer blijven dan gepland. Blijft mijn reisverzekering geldig?
Ja, uw reisverzekering blijft gedurende die periode geldig.

 

Ik kan geen gebruik meer maken van mijn accommodatie/verblijf. Krijg ik via mijn reisverzekering een vergoeding voor een vervangend verblijf?
Als u al op vakantie was in het getroffen gebied, kunt u een vergoeding krijgen voor de
kosten voor een vervangend verblijf.

 

Ik wil mijn vakantie afbreken. Kan ik de kosten die ik hiervoor maak claimen op mijn annuleringsverzekering?
Deze kosten zijn alleen verzekerd, indien er schade is aan het verblijf in het getroffen
gebied en er geen alternatief mogelijk is. Alleen de annuleringskosten van het geboekte arrangement zijn dan verzekerd. Extra reis- en verblijfkosten vallen niet onder de dekking van de annuleringsverzekering, maar worden eventueel vergoed door uw reisverzekering.
In sommige gevallen kunt u aanspraak maken op het Calamiteitenfonds. Kijk op www.calamiteitenfonds.nl.

 

Mijn spullen zijn kwijtgeraakt en beschadigd tijdens de vakantie. Vergoedt mijn reisverzekering deze kosten?
De reisverzekering vergoedt deze schade tot de maximale dekking genoemd in de voorwaarden. Er moet wel een dekking voor bagage zijn afgesloten.

 

Ik ben op vakantie in het getroffen gebied en moet extra kosten maken. Kan ik deze kosten claimen?
Als u uw reis moet aanpassen dan vergoedt het Calamiteitenfonds de meerkosten als het Calamiteitenfonds besloten heeft uit te keren uit het fonds. Als de reis moet worden afgebroken vergoedt het Calamiteitenfonds de meerkosten van de repatriëring naar Nederland en wordt een vergoeding voor niet genoten reisdagen gegeven.

 

Kan ik deze kosten ook claimen op mijn reisverzekering?
Indien het Calamiteitenfonds niet uitkeert, dan kunt u op uw reisverzekering extra reis-, verblijf- en telefoonkosten claimen als u aan het einde van uw reis langer in het getroffen gebied moet blijven. Dit geldt uitsluitend wegens werkstaking van vervoerbedrijven of luchthavenpersoneel, mist, natuurgeweld, lawine, insneeuwing of overstroming. De maximum vergoeding voor telefoon-, verblijf- en vervoerskosten staan genoemd in de voorwaarden van uw reisverzekering.

 

Controleer altijd de voorwaarden om te kijken of uw situatie onder de dekking van de reis- of annuleringsverzekering valt.

Fietsverzekering banner enkel

 

 

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.