Geen label oorzaak voor kwijtraken koffer

Amsterdam, 7 september 2010 - Uit onderzoek van het Belgische vliegveld Charleroi is gebleken dat tienduizenden vliegreizigers door eigen schuld hun koffers kwijtraken. Zo blijkt meer dan 30 procent van de verloren koffers geen naam- of adreslabel te bevatten. Reisverzekeraar Mondial Assistance onderschrijft dit probleem en heeft daarom Luggage Assistant geïntroduceerd. Via een systeem van labels en stickers met unieke ID-codes wordt 80% van de verloren bagage binnen vier uur weer teruggevonden.

 

Een van de redenen dat reizigers hun bagage niet voorzien van een label is dat ze vrezen dat inbrekers tijdens hun afwezigheid de boel bij hen thuis leeghalen. Luggage Assistant werkt daarom met labels en stickers met een unieke ID-code en niet met naam- en adresgegevens. Deze persoonsgegevens zijn alleen bekend bij Mondial Assistance en worden door een online systeem aan een unieke ID-code gekoppeld. Doordat de bagage voorzien is van labels of stickers met een code kunnen eerlijke vinders de eigenaar altijd bereiken, maar ter bescherming van privacy en veiligheid blijft de eigenaar anoniem.

 

Onderzoek uitgevoerd door reisverzekeraar Mondial Assistance wees uit dat er door reizigers een aantal specifieke situaties als zeer ingrijpend worden ervaren. Om reizigers in deze situaties ondersteuning te bieden heeft Mondial Assistance vier Assistant Services waaronder Luggage  Assistant ontwikkeld. De overige drie services, SMS Assistant, Kid Assistant en Life Assistant, bieden reizigers ook meer zekerheid tijdens de vakantie.

Fietsverzekering banner enkel

 

 

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.