Goed verzekerd op wintersport vakantie

Amsterdam, 9 januari 2014 – Ga je dit seizoen op wintersportvakantie? Dan is het belangrijk om goed voorbereid en goed verzekerd op reis te gaan. Helemaal als je van plan bent om off piste te gaan skiën of snowboarden. Allianz Global Assistance raadt een aantal belangrijke dekkingen aan om te kunnen genieten van een onbezorgde wintersport vakantie.

 

Medische kosten

In het buitenland kunnen medische kosten torenhoog oplopen. Met de dekking Medische kosten zijn alle medisch noodzakelijke behandelingen en vervoer in het buitenland gedekt. Denk bijvoorbeeld aan het vervoer vanaf een skipiste. Niet alle medische kosten worden namelijk altijd vergoed door de zorgverzekering.


Wintersport en bijzondere sporten

Als je op wintersportvakantie gaat, dan is het verstandig om de dekking Wintersport en bijzondere sporten af te sluiten. Met deze dekking is schade als gevolg van wintersport en/of bijzondere (winter)sport gedekt. Als daarnaast de dekking Medische kosten is afgesloten, dan worden ook alle medisch noodzakelijke kosten vergoed, zelfs als je off piste gaat zonder het gevaar bewust op te zoeken.


Ongevallen / Ongevallen bijzondere sporten

De dekking Ongevallen keert eenmalig een bedrag uit als je tijdens de reis door een ongeval blijvend invalide raakt of overlijdt. Om ook deze vergoeding te krijgen bij het beoefenen van bijzondere (winter)sporten, moet de aanvullende dekking Ongevallen bijzondere sporten worden afgesloten bij de Doorlopende Reisverzekering. Bij de Kortlopende Reisverzekering is dit risico bij het beoefenen van bijzondere (winter)sporten niet te verzekeren.

 

Wees voorzichtig

Het is belangrijk dat je het gevaar niet opzoekt; denk bijvoorbeeld aan gebieden waar gewaarschuwd wordt voor lawinegevaar. Je bent niet verzekerd als je besluit om toch buiten de pistes te gaan, ondanks een lawinewaarschuwing. Je bent ook niet verzekerd als de lokale autoriteiten aangeven dat het niet veilig is om de pistes op te gaan. Wij raden af om in een onbekend gebied off piste te gaan. Ons advies is om je in ieder geval door een (gediplomeerde) gids te laten begeleiden.

 

Vragen

Heb je vragen? Dan kun je contact opnemen met onze collega's van het Service Team. Zij zijn te bereiken via 020 - 561 8848 (bereikbaar op werkdagen: 8:00 uur - 18.00 uur & zaterdag: 9:00 uur - 17.00 uur).

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.