Griekenland en Zuid-Korea, wat is gedekt?

Op dit moment is er in de media veel aandacht voor de financiële situatie in Griekenland en de uitbraak van het MERS-virus in Zuid-Korea. Nu het vakantieseizoen aanbreekt, krijgen wij hier veel vragen over. Waar moet ik rekening mee houden? Wat dekt de reis- en/of annuleringsverzekering? In dit bericht zetten we meer informatie op een rij en lees je welke voorbereidingen je kunt treffen.

 

Goed voorbereid op reis

Het is lastig te voorspellen wat voor invloed de financiële situatie in Griekenland of de uitbraak van het MERS-virus in Zuid-Korea heeft op je vakantie. Het is in ieder geval verstandig goed voorbereid op reis te gaan. Ons advies is om meer contant geld mee te nemen naar Griekenland voor het geval er geen geld meer uit de pinautomaten komt. Je kunt in de accommodatie vaak een kluisje huren om dit geld in te bewaren. Als je extra geld meeneemt op vakantie, dan ben je hiervoor verzekerd tot maximaal 750 euro per polis per reis. Je moet wel de dekking ‘geld’ hebben afgesloten op de reisverzekering.
Voor Zuid-Korea gelden er op dit moment geen reisbeperkingen. Reis je hier binnenkort heen, dan is het goed om de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden. Daar is altijd het meest recente reisadvies terug te lezen. Tip: download de handige Reisadvies App. Op die manier heb je (reis)informatie altijd bij de hand.

 

Wat dekt de reis- en annuleringsverzekering?

Het failliet gaan van een land of de uitbraak van een virus is niet standaard gedekt op een reis- en annuleringsverzekering. Als de situatie leidt tot onrust of stakingen, dan vergoeden wij wel de extra kosten die je moet maken door oponthoud aan het eind van het verblijf op de bestemming. Als bijvoorbeeld de terugvlucht vertraagd is vanwege stakingen van luchtvaartmaatschappijen, dan worden de extra reis- en verblijfskosten vergoed. Je kunt altijd contact opnemen met je touroperator of reisorganisatie om de mogelijkheden te bespreken om de reis om te boeken.


Belang van een reisverzekering

Ga je binnenkort op reis naar een van deze landen, dan adviseren wij altijd een reisverzekering af te sluiten. Als er iets gebeurt waardoor je in het ziekenhuis terecht komt, dan is het op de Griekse eilanden beter om in een privékliniek behandeld te worden dan in een staatziekenhuis. De kosten van een privékliniek liggen echter veel hoger dan die van een staatsziekenhuis. Een reisverzekering met dekking Medische kosten voorkomt dat je zelf het verschil moet betalen.

 

How can we help?

In het bericht ‘Wat dekt de reis- en annuleringsverzekering’ lees je meer over wat wel en niet gedekt is in geval van rampen, terrorisme en calamiteiten.

 

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met het Service Team. Dit kan via telefoonnummer 020 - 561 8711. Bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 uur en op zaterdag tussen 09:00 en 17:00 uur.

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.