Inreisverbod Verenigde Staten en de dekking van de Reis- en Annuleringsverzekering

Amsterdam, 3 februari 2017 - Op vrijdag 27 januari heeft president Trump een inreisverbod opgelegd voor burgers van zeven Islamitische landen. Op zaterdag 4 februari werd dit inreisverbod door de rechter opgeschort, omdat dit in strijd zou zijn met de grondwet. Inhoudelijke behandeling van deze zaak moet nog plaatsvinden. Wij verwachten dat dit onderwerp nog langere tijd tot onduidelijkheid zal leiden. Heb je een reis geboekt naar de Verenigde Staten? Dan is het mogelijk dat je door dit reisverbod je reis moet annuleren. Wij komen je in dit geval uit coulance tegemoet. Deze kosten worden daarom vooralsnog in bepaalde gevallen gedekt door onze reis- en annuleringsverzekeringen. Via dit bericht geven we je meer informatie. Ook lees je in welke situaties wij dekking bieden.

Inreisverbod voor zeven islamitische landen

President Trump bepaalde vrijdag dat mensen uit Irak, Iran, Jemen, Libië, Somalië, Soedan en Syrië de komende maanden niet welkom zijn in de Verenigde Staten. Inmiddels heeft Trump het inreisverbod wat afgezwakt en mogen mensen met een dubbele nationaliteit wel weer het land in. Het is onduidelijk hoe dit besluit in de praktijk wordt toegepast. Daardoor lopen mensen met een dubbele nationaliteit alsnog het risico dat hen toegang wordt geweigerd in de Verenigde Staten. Het verbod geldt ook voor mensen die door de Verenigde Staten reizen naar hun eindbestemming.

Wat betekent dit reisverbod voor reizigers met een paspoort uit een van deze landen?

Woon je in Nederland en heb je alleen een paspoort uit een van bovenstaande landen? Dan mag je voorlopig niet reizen naar de Verenigde Staten. Het is mogelijk dat je om die reden een beroep moet doen op zijn Annuleringsverzekering. Wij vergoeden de annuleringskosten, als aan de volgende regels is voldaan:

  • De reis moet geboekt zijn voor 28 januari 2017 en het visum moet al aangevraagd zijn;
  • Reizigers dienen de schade zoveel mogelijk te beperken. De reis moet dus zo snel mogelijk geannuleerd worden;
  • De vergoeding bedraagt maximaal het bedrag dat op 28 januari verschuldigd is bij annulering.

Besluit je toch op reis te gaan, dan bieden wij geen dekking voor onderbreking van de reis op de rubriek Annulering. Wij bieden ook geen dekking voor de vergoeding van kosten voor het organiseren van de terugreis, inclusief het eventuele langere verblijf.

Advies van de overheid

Het advies van de overheid is dat reizigers met een dubbele nationaliteit het visum aanvragen op de Nederlandse nationaliteit. Ongeacht of het land al door Trump genoemd is. Je dient dit advies te volgen.

Vragen?

Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met de afdeling Claims op telefoonnummer 020 561 8730. Zij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 uur en op zaterdag tussen 09:00 en 17:00 uur. Je kunt ook een e-mail sturen naar schade@allianz-assistance.nl.

Fietsverzekering banner enkel

 

 

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.