Meeste vakantieongevallen in Frankrijk

Amsterdam, 24 september 2015 - Frankrijk is het land waar veel Nederlandse vakantiegangers in de zomerperiode een auto-ongeluk krijgen. Daarna komen achtereenvolgens Duitsland en België. Dat blijkt uit cijfers van afgelopen zomer.

Van het totaal aantal vakantieongelukken vindt 23% plaats in Frankrijk en 20% op de Duitse autowegen. Daarna komt België. Daar vindt 15% van de ongevallen met de auto plaats. Dat blijkt uit de cijfers van Allianz Global Assistance. 'De kans op een ongeval is in deze landen het grootst omdat het niet alleen geliefde vakantiebestemmingen zijn onder Nederlanders, maar ook doorreislanden naar andere vakantiebestemmingen'.

Pechgevallen

Deze zomer kwamen er veel pechmeldingen uit het buitenland binnen. In augustus ontving de alarmcentrale zo’n 7% meer meldingen dan vorig jaar. Er waren in het buitenland vooral lekke banden en problemen met de accu. De top 5 pechgevallen met de auto zijn:

1.    Lekke band (15%)
2.    Accuproblemen (9%)
3.    Problemen met de boardcomputer (7%)
4.    Dynamo problemen (4%)
5.    Turbo die stuk is (3%)

Bijzondere verkeersregels

Tegelijkertijd worstelen Nederlandse vakantiegangers met allerlei afwijkende verkeersregels in het buitenland. Soms zijn die ook erg opmerkelijk voor de Nederlanders in den vreemde. Zo moet je in Frankrijk ver van de doorgetrokken streep blijven. Die mag je zelfs niet met één wiel aanraken. In Italië mag je een auto niet met slippers aan besturen en in Denemarken moet je eigenlijk eerst onder de auto kijken voordat je wegrijdt, omdat er iemand onder kan liggen. Een Duits verkeersbord dat een inhaalverbod aangeeft, betekent een verbod om voertuigen met meer dan twee wielen in te halen. Een auto mag dus wel een motor inhalen, maar een motor geen auto. In Rusland krijg je een boete voor rijden in een te vieze auto en in Zwitserland is stoppen met een lege brandstoftank op de vluchtstrook strafbaar.

Vergeet dus niet de verkeersregels goed na te kijken voordat je de grens over gaat.


Fietsverzekering banner enkel

 

 

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.