Overlijden Thaise Koning. Wat betekent dit voor mijn reis?

Amsterdam, 17 oktober 2016 – De Thaise koning Bhumibol is donderdag 13 oktober op 88-jarige leeftijd overleden. De Thaise regering heeft vanwege de dood van de koning een rouwperiode van een jaar afgekondigd. Festiviteiten zijn de komende maand niet toegestaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert reizigers in Thailand kritische uitspraken of discussies over de koning te vermijden. Volg vooral de aanwijzingen van Thaise lokale autoriteiten goed op. Reis je binnenkort naar Thailand? Dan heb je wellicht vragen over de dekking van je verzekering. In dit bericht lees je tips en wat de reis- en/of annuleringsverzekering dekt in geval van nationale rouw.

Algemene informatie

Koning Bhumibol was zeer geliefd en daarom is het hele land in diepe rouw. Heel veel festiviteiten zijn de komende maand afgelast uit respect voor de koning. Lees hier meer over de situatie in Thailand en over de afgelaste festiviteiten.

Toon respect
Onze belangrijkste tip is om als toerist de rouwperiode te respecteren en niet te kleurrijke kleding te dragen, maar neutrale of zwarte of witte kleding. Vooral als je een tempel bezoekt is dit belangrijk. Wees daarnaast voorzichtig met uitspraken over het koningshuis of de politiek situatie. Deze onderwerpen liggen zeer gevoelig en Thailand heeft heel strenge wetten over majesteitsschennis. Mensen die te ver gaan, kunnen tussen de drie en vijftien jaar gevangenisstraf krijgen. Zelfs een like op een negatief bericht over de koning op social media kan al als een belediging worden opgevat.

Waarheen reizen
Vooral de sfeer in Bangkok is somber en ingetogen. Op de eilanden merk je minder van deze bedrukte sfeer en is het business as usual. Dit omdat toerisme ontzettend belangrijk is voor Thailand. Als je dus niet perse in Bangkok hoeft te zijn, raden we aan om naar een eiland of naar het noorden te reizen. Bijvoorbeeld Chang Mai.

Hoe kan ik meer informatie krijgen over de toestand daar?
Op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken worden de meest recente ontwikkelingen gemeld. Het ministerie van Buitenlandse zaken heeft ook een reis app beschikbaar. Deze geeft actuele reisadviezen. Voor actuele vragen kan je ook bellen met ministerie van Buitenlandse zaken. Zij zijn 24 uur per dag bereikbaar via het nummer: +31 247 247 247. Als reizen in het getroffen gebied wordt ontraden door het ministerie van Buitenlandse Zaken, dan kan je contact opnemen met de touroperator of de reisorganisatie waar je de reis geboekt hebt.

Informatie voor reizigers die nog vertrekken


Ik wil mijn vakantie annuleren. Kan ik de kosten die ik hiervoor maak claimen op mijn annuleringsverzekering?
Heb je een reis geboekt naar een van de getroffen gebieden en wil je niet meer reizen? Dan raden wij aan om contact op te nemen met de touroperator of reisorganisator. In overleg kan besloten worden om de reis om te boeken of om je schadeloos te stellen. Heb je een Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering of Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering? Dan kan je alleen aanspraak maken op de annuleringsverzekering als de accommodatie of verblijf er door schade niet meer is en er geen alternatief mogelijk is. Heb je een Ultimate Protect Reis- en Annuleringsverzekering, dan kan je de reis wel annuleren.

Ik kan niet op tijd naar mijn vakantiebestemming reizen. Worden deze extra kosten vergoed?
Heb je de Annuleringsdekking meeverzekerd op je Reis- en Annuleringsverzekering of heb je een Ultimate Protect Reis- en Annuleringsverzekering? Dan biedt deze een dekking voor vertrekvertraging. Dit is een vergoeding voor ongebruikte vakantiedagen vanwege het later aankomen bij de geboekte accommodatie op de vakantiebestemming. Of een vergoeding gegeven wordt, hangt af van de voorwaarden die van toepassing zijn.

Mijn reis is geannuleerd. Krijg ik nu de premie terug van mijn reisverzekering?
De premie voor de kortlopende reisverzekering krijg je terug. Dit geldt niet voor de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering.

Informatie voor reizigers ter plaatse


Ik moet langer blijven dan gepland. Blijft mijn reisverzekering geldig?
Ja, de reisverzekering blijft gedurende die periode geldig.

Ik moet langer blijven dan gepland. Worden mijn extra verblijfskosten vergoed?
Als je langer op je bestemming moet blijven omdat vervoersbedrijven staken, dan worden de extra verblijfskosten vergoed. Hoeveel de vergoeding bedraagt, is afhankelijk van de verzekering die is afgesloten.

How can we help?

Twijfel je of een situatie wel of niet gedekt wordt door de Reis- en Annuleringsverzekering? Dan kun je contact opnemen met ons Service Team. Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 uur en op zaterdag tussen 09:00 en 17:00 uur op telefoonnummer 020 561 8711.


Fietsverzekering banner enkel

 

 

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.