Terroristische aanslag Istanbul, wat is gedekt?

Amsterdam, 1 juli 2016 – Op dinsdag 28 juni heeft een terroristische aanslag plaatsgevonden op de luchthaven Atatürk in de Turkse stad Istanbul. Daarbij kwamen 44 mensen om het leven en 240 mensen raakten gewond. Ben je op reis in Istanbul of reis je hier binnenkort naartoe, dan heb je wellicht vragen over de dekking van jouw verzekering. In dit bericht lees je wat de reis- en/of annuleringsverzekering dekt.

Ik wil mijn vakantie naar Istanbul annuleren. Kan ik de kosten die ik hiervoor maak claimen op mijn annuleringsverzekering?
Op dit moment geldt er geen negatief reisadvies voor Istanbul. Heb je een reis naar Istanbul geboekt en wil je niet reizen? Dan raden wij aan om contact op te nemen met je touroperator of reisorganisator. Zij zullen in overleg met jou besluiten om de reis om te boeken of om je schadeloos te stellen. Heb je een Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering of Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering? Dan kun je alleen aanspraak maken op je annuleringsverzekering als je accommodatie of verblijf er niet meer is en er geen alternatief mogelijk is. Heb je een Ultimate Protect Reis- en Annuleringsverzekering, dan kun je je reis wel annuleren.

Ik moet langer blijven dan gepland. Blijft mijn reisverzekering geldig?
Ja, de reisverzekering blijft gedurende die periode geldig.

Ik moet langer blijven dan gepland. Worden mijn extra verblijfskosten vergoed?

Nee, als je langer op je bestemming moet blijven, dan worden de extra verblijfskosten niet vergoed. Uitzondering vormt de Ultimate Protect Reis- en Annuleringsverzekering. Daarmee worden de extra verblijfskosten wel vergoed.

Ik wil vanwege de terroristische aanslag eerder naar huis. Kan ik de kosten die ik hiervoor maak claimen op mijn annuleringsverzekering?
Heb je een Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering of Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering, dan zijn deze kosten alleen verzekerd indien er schade is aan het verblijf in het getroffen gebied en er geen alternatief mogelijk is. Alleen de annuleringskosten van het geboekte arrangement zijn dan verzekerd. In sommige gevallen kun je aanspraak maken op het Calamiteitenfonds. Heb je een Ultimate Protect Reis- en Annuleringsverzekering, dan worden de kosten voor het afbreken van je vakantie wel vergoed.

Ik was ten tijde van de aanslag op de luchthaven en heb schade aan mijn bagage. Vergoedt mijn reisverzekering deze kosten?

Ja, je kunt de gemaakte kosten claimen. De reisverzekering vergoedt deze schade tot de maximale dekking genoemd in de voorwaarden. Er moet wel een dekking voor bagage zijn afgesloten.

Wat wordt er vergoed als ik niet op tijd naar mijn vakantiebestemming kan reizen?
Heb je een Ultimate Protect Reis- en Annuleringsverzekering of heb je de Annuleringsdekking meeverzekerd op je Reis- en Annuleringsverzekering? Dan biedt deze een dekking voor vertreksvertraging. Dit is een vergoeding voor ongebruikte vakantiedagen vanwege het later aankomen bij de geboekte accommodatie op de vakantiebestemming. Of een vergoeding gegeven wordt, hangt af van de voorwaarden die van toepassing zijn.

How can we help?

Twijfel je of een situatie wel of niet gedekt wordt door de Reis- en Annuleringsverzekering? Dan kun je contact opnemen met ons Service Team. Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 uur en op zaterdag tussen 09:00 en 17:00 uur op telefoonnummer 020 561 8711.
Fietsverzekering banner enkel

 

 

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.