Mondial Assistance tipt skiërs om ongelukken te voorkomen

Fysieke voorbereiding, de juiste uitrusting en voeding essentieel

Amsterdam, 18 februari 2011 – Het wintersportseizoen is losgebarsten met alle risico’s op blessures en botbreuken. Reizigers lopen minder risico op ongelukken wanneer ze goed voorbereid gaan skiën. Reisverzekeraar en hulpverlener Mondial Assistance geeft voor de grote uittocht naar de wintersportgebieden alle reizigers nog enkele tips voor een leuke en vooral veilige wintersportvakantie. Een goede fysieke voorbereiding, de juiste uitrusting en voeding zijn essentieel.
 

Fysieke voorbereiding

De voorbereiding begint al  voor vertrek naar de wintersport. Het versterken van de bovenbenen, versoepelen van gewrichten en het verbeteren van het evenwicht zijn heel belangrijk. Neem wat vaker de trap en wandel geregeld voordat je met skivakantie gaan. Andere vormen van geschikte sporten kunnen joggen, fietsen, rollerbladen of steppen zijn.

 

Juiste uitrusting / helm

Geschikte kleding en een skiuitrusting die past bij het lichaamstype en skiniveau is essentieel. Het goed afstellen van bindingen door een professional kan vaak knieletsel voorkomen. Voor alle leeftijden en alle vormen van wintersport is het dragen van een helm ook van belang. Zo kunnen schedeltrauma´s en gezichtsletsel door botsingen, eenvoudig worden voorkomen. Klanten van Mondial Assistance kunnen daarom op wintersporthelmen.nl veilige helmen aanschaffen tegen gereduceerde prijzen. Verder is het verstandig de veiligheidsregels te respecteren, de verschillende soorten pistes en niveaus in acht te nemen en het weerbericht in de gaten te houden.

 

Gezonde maaltijden, water en (zon)bescherming

Mondial Assistance wijst skiërs op het belang van goede voeding waarbij in het specifieke geval van wintersport gedacht kan worden aan maaltijden die rijk zijn aan proteïnen en koolhydraten. Een fles water, graanreep of een zoete snack in de rugtas kan van pas komen als skiërs in de middag moe beginnen te raken maar de route nog willen vervolgen. Tenslotte wil de reisverzekeraar erop wijzen dat zonbescherming altijd noodzakelijk is. Zonnebrandcrème met hoge factor, bescherming voor de lippen en een zonnebril met de CE-norm mogen dan ook niet ontbreken op de piste. Kijk voor alle wintersporttips op www.mondial-assistance.nl/reistips.

Fietsverzekering banner enkel

 

 

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.