Uitreisverbod Turkije en de dekking van de reis- en annuleringsverzekering

Amsterdam, 7 april 2016 – Meerdere Turkse Nederlanders mogen Turkije niet verlaten door een uitreisverbod dat aan hen is opgelegd. Reis je binnenkort naar Turkije? Dan heb je wellicht vragen over de dekking van jouw reis- en annuleringsverzekering. In dit bericht geven we je meer informatie.

Uitreisverbod

Meerdere Turkse Nederlanders mogen Turkije niet verlaten. Het gaat voornamelijk om mensen die verdacht worden betrokken zijn bij de Gülen-beweging. Gülen en zijn aanhangers worden er door de Turkse regering van verdacht achter de mislukte staatsgreep van vorig jaar juli te zitten. Bronnen melden aan de NOS dat het om zeker tien en mogelijk zelfs honderd mensen gaat.

Wat dekt de reis- en annuleringsverzekering?

Heb je een reis geboekt naar Turkije wil je niet meer reizen? Dan raden wij aan om contact op te nemen met de touroperator of reisorganisator. In overleg kan besloten worden om de reis om te boeken of om je schadeloos te stellen.

Je kunt alleen aanspraak doen op je Annuleringsverzekering als je een Ultimate Protect Reis- en Annuleringsverzekering of een Allrisk annuleringsverzekering hebt. Bij onze overige reis- en annuleringsverzekeringen is het uitreisverbod in Turkije geen geldige reden om te annuleren.

Ben je op dit moment al in Turkije en kun je niet meer terugreizen? Dan raden wij aan om contact op te nemen met het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Nederlandse ambassade in Ankara of het Consulaat in Istanbul.

Vragen?

Wil je meer informatie, of heb je nog andere vragen? Dan kun je contact opnemen met het Service Team. Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur en op zaterdag tussen 09:00 en 17:00 uur op telefoonnummer 020 561 8711.
Fietsverzekering banner enkel

 

 

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.