App informeert bij onrust, dreiging of gevaar in land van bestemming

SMS Assistant en nieuwe look voor Allianz Global Assistance HelpMe app

Amsterdam, 4 januari 2013 - De in 2010 geïntroduceerde HelpMe app van Allianz Global Assistance (voorheen Mondial Assistance) krijgt een upgrade. De belangrijkste toevoeging is de SMS Assistant, een SMS en e-mail alert service die reizigers op de hoogte houdt van veranderende situaties in het land van bestemming. Bij dreigend gevaar, bijvoorbeeld politieke onrust of een tsunami informeert SMS Assistant de reiziger per SMS (en e-mail). SMS Assistant is beschikbaar voor iedereen, dus ook voor wie geen verzekering heeft bij Allianz Global Assistance. De app is ook aangepast aan de nieuwe visual identity van Allianz Global Assistance en is vanaf vandaag beschikbaar voor iPhone en Android smartphones.

 

SMS Assistant is als onderdeel van de Assistant Services al langer beschikbaar voor verzekerden van Allianz Global Assistance. Een team van internationale veiligheidsspecialisten verzamelen 24 uur per dag informatie over landen en regio’s over de hele wereld. Deze informatie wordt gebruikt voor SMS Assistant. ’’Niet alle reisgebieden zijn even veilig. In bepaalde landen kan de situatie plotseling veranderen. Als reiziger kom je liever niet voor dergelijke verrassingen te staan, maar als ze dan toch gebeuren wil je tijdig en goed geïnformeerd worden. Met SMS Assistant kunnen we onze klanten snel informeren en adviseren in dergelijke situaties, vaak sneller dan via traditionele informatiestromen via radio en/of TV.’’ aldus Wessel Koenekoop, Manager Marketing Allianz Global Assistance.

 

Hoe het werkt

Na de installatie van de app op een smartphone, kan worden aangegeven in welke periode en naar welke  landen men reist om zo de alert service te activeren. Wanneer je de app in het buitenland opent, herkent deze zijn locatie en kan de service worden geactiveerd door het land en de periode toe te voegen. Ook kan al ruim van tevoren worden ingevuld wanneer men in een bepaald reisgebied verblijft.

 

HelpMe app

De HelpMe app is ontwikkeld om de hulpverlening voor reizigers nog sneller en eenvoudiger toegankelijk te maken en is voor iedereen gratis beschikbaar. Voor reizigers met een Pechhulp- of een Reisverzekering van Allianz Global Assistance, heeft de verzekerde met de HelpMe app zijn polisgegevens en contactgegevens altijd bij de hand en kan eenvoudig een melding bij de alarmcentrale worden gedaan. De app is te downloaden via www.allianz-assistance.nl/HelpMe

 

Award winning

In september 2011 heeft de HelpMe app, tijdens de uitreiking van de Financiële Dienstverleningsawards, een Gouden Schild gewonnen in de categorie “E-business award”. Het jury oordeel luidde:  “Slimme, in de tijd passende, praktische toepassing welke getypeerd wordt door helderheid, makkelijk toepasbaar en begrijpelijk voor de klant. Het biedt (groei)potentieel voor zowel verzekeraars als voor consumenten.”

 


Fietsverzekering banner enkel

 

 

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.