Wintertips voor de auto

Amsterdam, 20 november 2014 - De winters in Nederland worden steeds strenger. Gladde wegen, sneeuwbuien en vorst zijn niet de meest ideale omstandigheden om met de auto op pad te gaan. Een goede voorbereiding is dan erg belangrijk. Allianz Global Assistance geeft een aantal tips, zodat je deze winter niet voor verrassingen komt te staan.

1. Laat een wintercheck doen bij de garage 
Het is goed om de auto voorafgaand aan de winterperiode te laten controleren bij een garage of dealer. Er wordt dan gekeken naar de conditie van de accu, status van de banden, de bandenspanning, de ruitenwisserbladen en het niveau van de koel- en ruitenwisservloeistof. Ook testen zij het remsysteem van de auto. Zo weet je zeker dat de auto winterklaar is.


2. Ga goed voorbereid op weg
Het is belangrijk om goed voorbereid op weg te gaan. Controleer de verlichting en zorg voor voldoende reservelampjes. Om het vastvriezen van de autodeur te voorkomen is het aan te raden om portierrubbers en portiersloten in te sprayen met vaseline. Ook is het goed om startkabels en een sleepkabel in de auto te leggen. Neem ook altijd een deken, een waxinelichtje en extra eten en drinken mee in de auto.

3. Vervang zomerbanden voor winterbanden
Is het zeven graden of kouder? Rijd dan met winterbanden. Winterbanden hebben een andere rubbersamenstelling, die langer zacht blijft bij lage temperaturen. De remweg van een winterband is daarom twee keer korter dan die van een zomerband. Controleer daarnaast regelmatig de bandenspanning. Dit voorkomt slijtage en het bespaart brandstof.

 

4. Een waxlaag biedt extra bescherming
IJs, sneeuw en strooizout zijn niet goed voor de auto. Maak de auto daarom regelmatig schoon. Het aanbrengen van een stevige waxlaag voor de vorstperiode geeft de auto goede bescherming.

 

5. Gebruik geen handrem
Zet bij lage temperaturen de auto niet op de handrem, maar in de eerste versnelling of in de achteruitversnelling, om te voorkomen dat de handrem vastvriest. Zit de handrem toch vast? Probeer deze dan nog iets aan te trekken. Vaak breekt het ijs en is de handrem weer los te krijgen.

 

6. Voorkom ruitschade
Maak ruiten van de auto altijd sneeuw- en ijsvrij. Dit kan met een goede ijskrabber of ontdooispray. Belangrijk is om hier niet de ruitenwissers voor te gebruiken. Giet ook geen warm water over de ruit. Deze kan dan namelijk gemakkelijk barsten. Toch een sterretje of barst in het raam? Laat deze dan zo snel mogelijk verhelpen. Doordat de ruit van buiten sterk afkoelt, maar van binnen verwarmd wordt, is de kans groot dat het sterretje een barst wordt.

 

Denk aan een goede Pechhulp Verzekering

Ondanks alle goede voorbereidingen kan het toch gebeuren dat je met pech komt te staan. Met de Pechhulp Verzekering van Allianz Global Assistance kun je rekenen op snelle en professionele hulp bij pech. Er wordt altijd geprobeerd om de auto ter plekke te repareren. En als dat niet mogelijk is, wordt de auto of motor naar een garage gesleept. Uiteraard krijg je in dat geval een vervangende auto ter beschikking, zodat je verder op weg kunt. Bekijk alles over Pechhulp op onze website.

 

Meer weten over onze Pechhulp?

Er zijn verschillende pechhulp pakketten beschikbaar. Welk pakket voor jou het meest geschikt is, kun je bekijken op onze ‘pechhulp vergelijken’ pagina. Wil je meer informatie over onze Pechhulp Verzekering? In dit artikel zetten we de meest gestelde vragen op een rij.

 

Bereken premie of sluit direct af

Al vanaf € 3,07 per maand heb je al pechhulp inclusief vervangend vervoer. Bereken je premie en sluit direct af.  

 

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.