Personenhulpverlening

 

 

Op de afdeling Personenhulpverlening organiseer je hulp aan mensen die door ziekte, een ongeval of familieomstandigheden een beroep doen op de alarmcentrale. Dit betekent bijvoorbeeld dat je (medische) repatriëringen organiseert, vervroegde terugreizen regelt en contact onderhoudt met de klant, buitenlandse ziekenhuizen en vervoerders.

 

Ontmoet onze medewerker

Rianne - Medisch Hulpverlener

Rianne, Medisch Hulpverlener: "Inmiddels werk ik al weer 4 jaar op de alarmcentrale voor de personenhulpverlening van reizigers in het buitenland. De veelzijdigheid die het werk biedt, trekt mij enorm aan. Iedere situatie is anders. Dit komt bijvoorbeeld door het land waar men zit, de soort hulpvraag van de verzekerde en de verzekering waarvoor wij op dat moment als hulpverlener werken. Mijn reiservaring en talenkennis komen hier goed van pas. Zo kan ik mij beter inleven in de situatie waarin de verzekerde zich verkeert en zo loopt het contact met bijvoorbeeld ziekenhuizen en agentschappen soepel.  

 

Op de alarmcentrale werk je in een team. Iedere collega draagt zijn stukje kennis en ervaring bij, om de hulp te bieden aan verzekerden waar ook ter wereld. Ik had geen medische achtergrond voordat ik bij deze organisatie kwam werken, maar door de vele trainingen van de artsen op de alarmcentrale en de vele dossiers die ik per jaar behandel, is mijn medische kennis flink gegroeid. Het is een prettige werkgever. Er is volop mogelijkheid tot groei. Zo begin ik binnenkort aan mijn talencursus Italiaans. Daarnaast zijn de 25 vakantiedagen en 13 ATV-dagen een ware luxe voor mijn eigen jaarlijkse vakantieplannen.

 

 

   

Lees de ervaringen van andere medewerkers

© AGA International S.A. 2016. Alle rechten voorbehouden.