Algemeen advies

Op reis gaan kan zorgen voor de nodige stress situaties. Daarom is het belangrijk dat je je reis goed voorbereid en maatregelen neemt om vervelende situaties te voorkomen. Regel bijvoorbeeld ruim van tevoren je visum, dit kan namelijk veel tijd in beslag nemen.

Als je ervoor kiest om met de auto op reis te gaan of een auto te gebruiken in het land van bestemming, dan is het handig rekening te houden met een aantal belangrijke zaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan reservesleutels en je autopapieren.

Ga je op reis buiten de Europese Unie, dan raden wij je aan om te informeren of je een internationaal erkend rijbewijs nodig hebt. Als dat het geval is, dan kun je een vertaling van je rijbewijs opvragen bij de gemeente. Bovendien raden wij je aan om Pechhulp af te sluiten zodat je kunt rekenen op snelle en professionele hulp. Heb je onderweg pech met je auto of motor? Je kunt in dat geval 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch contact opnemen via +31(0)20 851 22 94.

Zorg ervoor dat je reisverzekering aan je bestemming is aangepast (Europa of Werelddekking), dat je kinderen zijn bijgeschreven op de polis en je medische kosten goed gedekt zijn in het buitenland op basis van je ziektekostenverzekering. Is dit laatste niet het geval, sluit dan een aanvullende dekking voor medische kosten af via je reisverzekering. Vooral als je naar Amerika gaat is dit zeer belangrijk, daar de medische kosten extreem hoog kunnen zijn.

Ben je bij Allianz Global Assistance verzekerd? Onze alarmcentrale is bereikbaar via +31(0)20 592 92 92. Zet dit nummer in je telefoon en draag je polisnummers altijd bij je. Als je een medisch probleem krijgt tijdens het reizen, wacht dan niet totdat je weer thuis bent en raadpleeg een arts ter plaatse. De alarmcentrale van Allianz Global Assistance kan je helpen als je vragen hebt of advies nodig hebt bij de keuze van het beste ziekenhuis ter plaatse en eventueel de betaling hiervan.

Onze alarmcentrale kan vanuit de meeste landen met het internationale toegangsnummer 0031 nummer worden gebeld, maar sommige veelbezochte vakantielanden hebben een afwijkend internationaal toegangsnummer:

 • Australië: 001131
 • Bahama’s: 01131
 • Canada: 01131
 • Hongkong: 00131
 • Indonesië: 00131
 • Japan: 00131
 • Thailand: 00131
 • Verenigde Staten: 01131
 • Zuid-Afrika: 0931
 • Maak ruim voor vertrek een afspraak met je huisarts, je tandarts en indien van toepassing je gynaecoloog of andere specialist. Ook je apotheker kan je adviseren over eventuele voorgeschreven medicatie die je moet blijven gebruiken tijdens je reis. 
 • Lees je goed in over de te bezoeken landen en zorg dat je op de hoogte bent van eventuele gezondheidsrisico’s. De website van de Rijksoverheid is onmisbaar om actuele informatie te vinden, ook tijdens je reis. 
 • Controleer en update je vaccinaties en neem je vaccinatieboekje mee op reis.
 • Bereid je EHBO-doos voor. Maak kopieën van recente medische rapporten die onderweg van belang kunnen zijn als dat nodig is. Je zou ook een kopie van deze documenten aan je reisgenoot kunnen geven.
 • Heb je een chronische of gecompliceerde ziekte, vraag dan aan je arts om een medisch rapport voor je te schrijven, bij voorkeur in het Engels. Dit rapport moet aangeven wat de diagnose is (liefst onder de Latijnse benaming), een korte beschrijving van je ziekte, de resultaten van de meest recente onderzoeken en je behandelplan.
 • Wijk niet af van je normale behandelplan, zelfs niet tijdens de vlucht. Houd je medicijnen altijd bij de hand (dus niet in de koffer) en neem een extra recept mee met vermelding van de internationale namen zoals acetylsalicylic acid in plaats van Aspirine. Op deze manier kun je medicatie snel vervangen en ben je zeker dat je de juiste medicatie krijgt.
Bereid je zorgvuldig voor op de benodigdheden voor je reis, om te voorkomen dat je zaken vergeet waar je niet zonder kan. Denk hierbij aan je bril, je contactlenzen en je gehoortoestel (en extra batterijen). Draag je contactlenzen, vergeet dan niet een tweede paar lenzen mee te nemen.

Denk aan een goede zonnebril die geschikt is voor zee, bergen of tropen. Kies een zonnebrandcrème geschikt voor je bestemming, je huidtype en een mogelijke allergie. Neem lipbalsem mee, een pet of hoedje en een brede, lange sjaal om je te beschermen tegen de zon, stof en sterke wind.

Zorg voor goede landkaarten (van het land, de regio of steden), een kompas, een wereldstekker, een zaklamp, extra batterijen, een camera en elektrische adapters. 

Draag bovendien je paspoort, bankpasjes, reisbescheiden, contant geld en medicatie altijd in je handbagage.

Wij raden je aan om een aantal gegevens achter te laten voor de thuisblijvers. Hierbij kun je denken aan de naam van je vakantieverblijf, de periode en je telefoonnummer en e-mailadres. Bovendien is het handig een kopie thuis te laten van je reis-, auto- en ziektekostenverzekering en je paspoort, visum en rijbewijs.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de producten, diensten of hulpverlening van Allianz Global Assistance? Vind het antwoord in de veelgestelde vragen.

Reviews - De klant aan het woord

Bij Allianz Global Assistance staan service en klantgerichtheid centraal. Ons motto is niet voor niets `How can we help?´.

Algemene contactinformatie

Allianz Global Assistance is gevestigd in Amsterdam. Hieronder vind je de adres- en bezoekgegevens.