Reisapotheek checklist: medicijnen voor op reis

Je vertrekt op reis om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en zorgen, maar net voor de reis is het vaak een hectische periode. Er moet veel gebeuren zoals het inpakken van koffers. Om hierbij te helpen hebben we een vakantiechecklist ontworpen en al eens overlopen welke belangrijke reisdocumenten je zeker niet mag vergeten. Een belangrijk onderdeel van je bagage waar we graag wat dieper op ingaan is de reisapotheek. Ben je op zoek naar de reisapotheek checklist? Deze vind je onderaan dit artikel!

Enkele medicijnen op reis meenemen is zeker een goed idee, zo kan je ongemakken voorkomen of genezen die anders je vakantie minder aangenaam kunnen maken. Indien je huisarts medicijnen heeft voorgeschreven, zijn deze uiteraard prioritair. Zorg ervoor dat je voldoende voorraad bij hebt voor je hele vakantieperiode.

Indien je nog andere medicijnen hebt liggen die enkel op voorschrift te verkrijgen zijn, maar welke je momenteel niet moet innemen, laat je deze beter thuis. Medicijnen op voorschrift neem je best enkel op doktersadvies!

Medicatie die geen voorschrift vereist kan je doorgaans wel met een gerust hart meenemen op reis. Hierbij denken we in de eerste plaats natuurlijk aan middelen tegen wagen- en zeeziekte, zeker bij warm weer kan wagenziekte tijdens een autovakantie nog erger worden.

Andere medicijnen die zeker niet mogen ontbreken in je reisapotheek zijn middelen tegen pijn en koorts (bijvoorbeeld aspirine) en medicijnen tegen maag- en darmklachten. De laatste zijn erg belangrijk aangezien vakantie doorgaans gepaard gaat met een verandering in dieet, waardoor je maag last kan ondervinden.

Een reisapotheek omvat uiteraard meer dan enkel medicatie. Je neemt best ook enkele elementen mee uit de EHBO-doos. Hierbij denken we aan pleisters, een thermometer, verband, een schaartje en ontsmettingsvloeistof. Hiermee ben je voorbereid op de kleine letsels die je kan tegenkomen tijdens een wandeling of een fietstocht bijvoorbeeld. Bij reizen met kinderen raden we zeker aan dit EHBO-materiaal niet te vergeten aangezien een ongelukje snel gebeurd is en je hierdoor de vakantie natuurlijk niet wilt laten verpesten!

Als je een zonvakantie plant, mag je de zonnebrandcrème zeker niet vergeten. Indien je veel tijd zal doorbrengen op het strand of aan het zwembad kies je best een merk dat tegen water bestand is. Zelfs dan kan je best de zonnebrandcrème telkens opnieuw aanbrengen nadat jij of je kinderen van het water hebben genoten.

Ga je op reis naar een land waar er veel muggen zijn? Dan zal muggenspray je vakantie zeker een stuk aangenamer maken!

Hieronder vind je een overzicht van alles wat je zeker niet mag vergeten mee te nemen in je reisapotheek als je op reis vertrekt. 

Let wel op: de reisapotheek dient enkel om kleine ongemakken te verhelpen. Indien je ziek wordt of een ernstig letsel oploopt, ga je best meteen naar een dokter of het ziekenhuis. Met een reisverzekering ben je dan ook verzekerd voor medische tussenkomst!

 • Medicatie voorgeschreven door de huisarts
 • Reismedicatie
          Middelen tegen wagen- en zeeziekte
          Aspirine
          Medicijnen tegen maag- en darmklachten
 • Klein EHBO-materiaal
          Verband
          Schaartje
          Ontsmettingsvloeistof
          Pleisters
          Koortsthermometer
          Muggenspary
 • Bescherming tegen de zon
          Zonnebrandcrème
          Zonnebril
          Hoofddeksel
          Aftersun

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de producten, diensten of hulpverlening van Allianz Global Assistance? Vind het antwoord in de veelgestelde vragen.

Reviews - De klant aan het woord

Bij Allianz Global Assistance staan service en klantgerichtheid centraal. Ons motto is niet voor niets `How can we help?´.

Algemene contactinformatie

Allianz Global Assistance is gevestigd in Amsterdam. Hieronder vind je de adres- en bezoekgegevens.