Als je zwanger bent 

Het hoeft geen probleem te zijn om tijdens je zwangerschap op reis te gaan. Maar het is wel verstandig je vooraf goed te laten informeren. Kies je bestemming zorgvuldig en overweeg de lengte van je reis. Je kunt onnodige risico’s voorkomen door weloverwogen beslissingen te maken. Voor vragen of advies kun je terecht bij je huisarts of gynaecoloog.

Vraag goedkeuring bij je gynaecoloog voordat je de reis gaat plannen. Respecteer zijn of haar mening over de bestemming en vraag om een gezondheidsverklaring, ook wel een Fit to Fly-verklaring. Dit kunnen bepaalde luchtvaartmaatschappijen eisen. In deze verklaring moet de uitgerekende datum staan. Bij meeste binnenlandse vluchten zullen de maatschappijen je accepteren als passagier tot vlak voor de bevalling. Dit ligt anders bij intercontinentale vluchten. Check dit voor je de reis plant, zodat je geen problemen krijgt bij je terugreis.

Hou altijd het telefoonnummer van je arts en vooral van de alarmcentrale bij de hand en check of zwangerschap niet is uitgesloten op je reisverzekeringsvoorwaarden.

Het is uiteraard zeer riskant om af te reizen naar een bestemming waar er onvoldoende medische zorg te verwachten is. Verzeker je ervan voor het plannen van de reis dat dit niet het geval is, om problemen te voorkomen. Neem eventueel contact op met de alarmcentrale, zij kunnen je hier wellicht over informeren. Vermijd ook landen met een hoog gezondheidsrisico, tenzij de reis absoluut noodzakelijk is. Grote hoogtes en extreme hitte zijn bronnen van groot ongemak en kun je ook beter vermijden.
Als je zwanger bent zijn de overwegingen om je te vaccineren zo specifiek, dat we die bewust niet vermelden. Ga (ruim twee maanden van te voren) op bezoek bij je huisarts, travel clinic of de GGD.

Malaria is een zeer ernstige ziekte, zeker voor zwangere vrouwen. Het is dan ook af te raden om naar een malariagebied af te reizen, tenzij er een absolute noodzaak is.

Als deze noodzaak er absoluut is, dan is het belangrijk om je goed in te smeren met mugwerende middelen, onder een klamboe te slapen en kleding met lange mouwen en lange pijpen te dragen. Raadpleeg je arts voor geschikte medicatie die je tijdens je zwangerschap kunt gebruiken.

Een lange vlucht kan veel ongemak opleveren voor benen en voeten. Het is belangrijk om veel water te drinken tijdens de vlucht, vaak op te staan en rond te lopen en om steunkousen te dragen. We raden extreme sporten, duiken of waterskiën af.

Als je een medisch probleem krijgt tijdens het reizen, wacht dan niet totdat je weer thuis bent maar raadpleeg een arts ter plaatse. Bel de alarmcentrale van je reisverzekering. Zij kunnen je helpen. Zij geven je advies bij de keuze van het beste ziekenhuis ter plaatse en eventueel de betaling hiervan.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de producten, diensten of hulpverlening van Allianz Global Assistance? Vind het antwoord in de veelgestelde vragen.

Reviews - De klant aan het woord

Bij Allianz Global Assistance staan service en klantgerichtheid centraal. Ons motto is niet voor niets `How can we help?´.

Algemene contactinformatie

Allianz Global Assistance is gevestigd in Amsterdam. Hieronder vind je de adres- en bezoekgegevens.