Collectieve Zakenreisverzekering

De vernieuwde Collectieve Zakenreisverzekering is sinds 1 mei 2012 de opvolger van de Bedrijfsreisverzekering. Met de Collectieve Zakenreisverzekering van Allianz Global Assistance zijn alle medewerkers van het bedrijf uitstekend verzekerd tijdens zakelijke reizen. Omdat de verzekering wordt afgesloten voor een aantal reisdagen, komt het nooit voor dat een medewerker een zakenreis onverzekerd onderneemt. Standaard zijn werkzaamheden van commerciële, administratieve of toezichthoudende aard verzekerd. Werkzaamheden met een verhoogd risico, zoals bijvoorbeeld werk in de bouw, zijn tegen een toeslag mee te verzekeren.

 

Voordelen Collectieve Zakenreisverzekering

 1. Precies op maat voor iedere organisatie

  Geen twee bedrijven zijn gelijk. Dat geldt ook voor de werknemers die namens het bedrijf zakelijk reizen. De reisverzekering moet dus zo goed mogelijk aansluiten bij de wensen van reiziger én organisatie. Met de Collectieve Zakenreisverzekering is dit mogelijk. Behalve S.O.S. hulpverlening zijn alle dekkingen optioneel af te sluiten. Daarnaast is de verzekering af te sluiten in een Comfort en Premium variant, zodat de deze altijd precies aansluit op de wensen van ieder bedrijf.

 2. Eenvoudig af te sluiten, premie per reisdag

  De Collectieve Zakenreisverzekering wordt afgesloten voor een aantal reisdagen. Een reisdag is een dag waarop een medewerker zakelijk reist namens de werkgever. Wanneer 10 medewerkers ieder ongeveer 80 dagen per jaar reizen, wordt de verzekering gesloten voor 800 reisdagen. Er is sprake van een korting naarmate meer reisdagen verzekerd worden. Voordat de polis weer een nieuw jaar ingaat, nemen we contact op met de verzekerde organisatie en stemmen we de polis weer af op het verwachte reisgedrag van het nieuwe jaar. Zo kan er bijvoorbeeld in totaal meer of minder gereisd worden, of is er sprake van een andere verdeling tussen Europa en de rest van de wereld. Of misschien zijn wel andere dekkingen gewenst of worden andere risico verhoogde werkzaamheden uitgevoerd.

 3. Werk met verhoogd risico

  Commercieel, administratief of toezichthoudend werk, brengt geen verhoogd risico met zich mee en is daarom standaard verzekerd. Het is mogelijk om werk met een verhoogd risico tegen een toeslag mee te verzekeren. Voor meer uitleg over de verschillende risicoklassen die we hanteren kijk je op de pagina beroepsrisico´s.

 4. Ook voor privéreizen

  Het is ook mogelijk om met deze verzekering privéreizen te verzekeren. Als je kiest voor de module “privéreizen” dan zijn de dekkingen die je kiest voor zakelijke verzekering ook van toepassing tijdens privéreizen. Wel met uitzondering van de dekkingen Uitbreiding zakelijke bagage en Annulering zakelijke reizen. De dekking voor privéreizen is vervolgens uit te breiden met een doorlopende annuleringsverzekering.
  Let op, als gezinsleden tijdens de zakenreis meereizen met de hoofdverzekerde, zijn zij standaard en zonder extra kosten meeverzekerd voor alle dekkingen die je voor de zakenreisverzekering hebt gekozen.

 5. Geen lastige naverrekening

  De verzekering wordt afgesloten voor een bepaald aantal reisdagen per jaar. Dit kun je tussentijds wijzigen als je verwacht dat er meer of minder reisdagen nodig zijn. Bij Allianz Global Assistance hoef je, in tegenstelling tot de meeste andere verzekeraars, niet aan het eind van het jaar het exacte gereisde dagen op te geven. Dit scheelt veel administratieve lasten. Wel zo makkelijk.

  

 

Liever een individuele zakenreisverzekering?

Dan is de Doorlopende Zakenreisverzekering af te sluiten voor de individuele zakelijke reiziger.

 

Meer informatie

Collectieve Zakenreisverzekering

 

 

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.