Coronavirus: Wat zijn de gevolgen voor je geplande reizen? En wat vergoedt de reis- en annuleringsverzekering? Bekijk de veelgestelde vragen en antwoorden
Situatie Oekraïne:  Welke invloed heeft de invasie op mijn reis? Bekijk de veelgestelde vragen en antwoorden

Liever direct contact ? Wij helpen je graag. Doordeweeks ook tot 20:00 ‘s avonds via  live chat

Reis- en annuleringsverzekering

Allianz Global Assistance biedt reis- en annuleringsverzekeringen aan voor elke reiziger. Bij een doorlopende reisverzekering en de doorlopende zakenreisverzekering kan je kiezen uit drie varianten, namelijk:  De Budget, Comfort en Premium verzekering. Mocht je een annuleringsverzekering willen afsluiten, dan kan je kiezen uit de Standaard Annuleringsverzekering en de Dubbel-Zeker verzekering.

Voordelen reisverzekering en annuleringsverzekering
Allianz Global Assistance biedt diverse voordelen bij de reisverzekeringen en annuleringsverzekeringen. Vanzelfsprekend biedt Allianz Global Assistance uitstekende service tegen een goed prijs. 

Allianz Global Assistance biedt je standaard de volgende services bij een reis- en annuleringsverzekering:

  • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
  • Overal bekend, wereldwijd eigen alarmcentrales.
  • Je wordt geholpen in het Nederlands door professionele hulpverleners.
  • Het inschakelen van de beste ziekenhuizen en artsen ter plaatse.
  • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij diefstal, annulering of verlies.

Daarnaast heeft Allianz Global Assistance een aantal extra services, genaamd “Assistant Services”. Deze zijn af te sluiten bij een doorlopende reisverzekering en doorlopende zakenreisverzekering. Ook is het mogelijk om de Assistant Services los af te sluiten. De assistant services zijn als volgt: 

  • Luggage Assistant. Mocht je je bagage verliezen, dan heb je deze met de Luggage Assistant zo weer terug. Mede door de unieke ID-code worden je spullen veilig en netjes op je bestemming of bij je thuis bezorgt.
  • Kid Assistant. Kinderen krijgen een polsbandje om met een unieke ID-code. Wanneer je kind kwijt is en wordt gevonden door iemand, dan kan deze persoon gratis bellen met het nummer wat op het bandje staat. Kid Assistant belt gelijk het telefoonnummer dat je hebt opgegeven bij het activeren van de Service.
  • Life Assistant. Het kan altijd en overal gebeuren: je hebt een ongeluk gehad en bent niet meer aanspreekbaar. Dankzij Life Assistant weten hulpverleners wie je bent en welke hulp ze moeten of mogen geven. Dit werkt eenvoudig door de unieke ID-code en het gratis telefoonnummer dat vermeld staan op de polsband, halskettingen stickers.
  • SMS Assistant. Internationale veiligheidsspecialisten verzamelen 24/7 informatie over regio’s en landen in de hele wereld. Mochten er zich in de periode en regio waar je naar toe gaat problemen voordoen zoals een natuurramp of politieke onrust, dan word je hierover per sms geïnformeerd. Vaak al voordat het op het nieuws is.

Voorwaarden reisverzekering
Elke reisverzekering en annuleringsverzekering heeft zijn eigen voorwaarden. De voorwaarden en de dekking per verzekering staan kort uitgelegd op de overzichtspagina  met alle verzekeringen. Er zijn verschillende soorten reisverzekeringen die je kunt afsluiten. Zo zijn er kortlopende reisverzekeringen, handig als je maar één keer op vakantie gaat. Mocht je vaker per jaar op vakantie gaan, dan kun je het beste de Doorlopende Reis- en/of Annuleringsverzekering afsluiten.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de producten, diensten of hulpverlening van Allianz Global Assistance? Vind het antwoord in de veelgestelde vragen.

Reviews - De klant aan het woord

Bij Allianz Global Assistance staan service en klantgerichtheid centraal. Ons motto is niet voor niets `How can we help?´.

Algemene contactinformatie

Allianz Global Assistance is gevestigd in Amsterdam. Hieronder vind je de adres- en bezoekgegevens.