De Globetrotter Verzekering

Hieronder hebben we de veel gestelde vragen voor het onderwerp 'Globetrotter Verzekering' geplaatst.

Klik op de vraag voor het antwoord. Of ga terug naar het overzicht.

 

Veel gestelde vragen

 1. Wat is het voordeel van een Globetrotter Verzekering?

  De Globetrotter Verzekering is ideaal voor lange verblijven in het buitenland tussen 1 maand en 24 maanden. Tussentijds is het ook mogelijk om de verzekering te verlengen. Dit moet wel tijdig aangevraagd worden en de maximale termijn van 24 maanden mag niet overschreden worden. U bent naast het reizen ook verzekerd tijdens (vrijwilligers)werk en studie. Doorlopende reisverzekeringen bieden die mogelijkheid meestal niet. Een ander voordeel van de Globetrotter Verzekering is de mogelijkheid om medische kosten aanvullend of volledig mee te verzekeren. Dit kan als aanvulling op uw Nederlandse zorgverzekering.

 2. Wat is verzekerd met de Globetrotter Verzekering?

  De Globetrotter Verzekering is helemaal op maat samen te stellen. U bent dus verzekerd voor de dekkingen die u zelf kiest. Alleen SOS hulpverlening zit standaard in de verzekering. Dit biedt o.a. dekking voor noodzakelijke reis- en verblijfskosten als gevolg van een ongeval, levensgevaarlijke ziekte of overlijden van u zelf of van een 1e of 2e graad familielid. Voor meer informatie verwijzen wij u naar deze pagina.

 3. Kan ik medische kosten meeverzekeren, als aanvulling op mijn basisverzekering?

  U kunt voor Medische Kosten twee varianten afsluiten.
  1) Medische Kosten Aanvullend, voor als u in Nederland uw basisverzekering (zorgverzekering) aanhoudt;
  2) Medische Kosten Volledig, voor als u de Nederlandse basisverzekering niet aanhoudt.

  Omdat uw Nederlandse basisverzekering meestal een deel vergoedt van uw medische kosten in het buitenland (afhankelijk van uw gekozen pakket) is het verstandig om Medische Kosten Aanvullend af te sluiten op de Globetrotter Verzekering. Wat er dan ook gebeurt in het buitenland, u krijgt alles tegen kostprijs vergoed.

  In sommige situaties vervalt uw recht op een Nederlandse zorgverzekering. Bijvoorbeeld als u gaat werken. De beslissing om de zorgverzekering te laten vervallen ligt altijd bij uw zorgverzekering. Voor de zekerheid informeert u dus bij uw zorgverzekeraar hoe zij met uw situatie om zullen gaan. Toch willen wij u alvast op weg helpen. Daarom hebben we dit handige adviesschema voor u gemaakt. Hierin ziet u ook welke Medische Kosten dekking (aanvullend of volledig) u afhankelijk van uw situatie het best kunt afsluiten.

 4. Is werk tijdens de reis ook verzekerd op de Globetrotter Verzekering?

  Werk zonder verhoogd risico zoals bijvoorbeeld werken op kantoor of werken in een bar is standaard meeverzekerd. Bij werk met verhoogd risico kunt u denken aan het bouwen van huizen of het werken als kok of skileraar. Dit werk met verhoogd risico is tegen extra premie bij Allianz Global Assistance te verzekeren op de Globetrotter Verzekering. Met verhoogd risico bedoelen we werkzaamheden waarbij de verzekerde meer risico loopt dan tijdens een vakantie in het buitenland. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de pagina over het beroepsrisico.


Terug naar het overzicht

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.