Reisverzekering

Hieronder hebben we de veel gestelde vragen voor het onderwerp 'Reisverzekering' geplaatst.

Klik op de vraag voor het antwoord. Of ga terug naar het overzicht.

 

Veel gestelde vragen

 1. Wat houdt een reisverzekering in? En wat is verzekerd?

  Met een reisverzekering bent u verzekerd voor schade of kosten door onvoorziene gebeurtenissen tijdens uw vakantie. Denk aan schade aan uw bagage of kosten voor vervangend vervoer of de kosten van een langer verblijf. Een kortlopende reisverzekering dekt één vakantiereis. Met een doorlopende reisverzekering bent u een jaar lang voor alle vakantiereizen verzekerd en deze verzekering wordt jaarlijks verlengd. 

  Zonder reisverzekering kunt u voor hoge onvoorziene kosten komen te staan tijdens uw reis. Met een reisverzekering van Allianz Global Assistance verzekert u zich standaard voor hulp in noodsituaties (SOS hulpverlening). Daarnaast kunt u zelf de dekkingen selecteren die u belangrijk vindt, zoals ongevallen, bagage en medische kosten. Kinderen die op de ingangsdatum van de verzekering jonger zijn dan vijf jaar, zijn gratis meeverzekerd. Onze reisverzekeringen zijn af te sluiten als u in Nederland of België woonachtig bent.

  Een reisverzekering gaat verder dan uitsluitend een dekking voor uw reisbagage. Als u tijdens de reis ziek wordt of een ongeval krijgt, kunt u genoodzaakt zijn om extra kosten te maken. Denk aan extra verblijfskosten, reiskosten of speciaal (medisch) vervoer terug naar Nederland. Wanneer u bijvoorbeeld eerder naar huis moet dan verwacht, is het vaak noodzakelijk om extra kosten te maken. Of u kunt geconfronteerd worden met hoge medische kosten in het buitenland, die door een reisverzekering gedekt kunnen worden.

 2. Wat is het verschil tussen kortlopende en doorlopende reisverzekering?

  - Kortlopende reisverzekering: wanneer u gemiddeld zo’n twee weken per jaar op vakantie gaat, is een kortlopende (reis)verzekering ideaal. Deze verzekering is geldig gedurende de periode van de geboekte reis. De Kortlopende Reisverzekering bestaat standaard uit de volgende onderdelen: SOS-kosten, reisongevallen, bagage en medische kosten. Daarnaast kunt u de verzekering uitbreiden met dekking voor Geld en Reischeques, Langlaufen, Wintersport en bijzondere (winter)sporten, Automobilistenhulp. En u kunt zich verzekeren voor eventuele annuleringskosten met de Annuleringsverzekering
  - Doorlopende reisverzekering: gaat u regelmatig op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering geschikt. Een voordeel is dat u het hele jaar door goed verzekerd bent. Niet alleen als u op vakantie gaat, maar ook als u een lang weekend over de grens verblijft. Aanvullend op de Doorlopende Reisverzekering kunt u de Doorlopende Annuleringsverzekering eventueel afsluiten.

 3. Waarom medische kosten bijverzekeren als ik ook al een zorgverzekering heb?

  Het is verstandig om medische kosten bij te verzekeren op uw reisverzekering, ook als u al een zorgverzekering in Nederland heeft. Waarom? Als de Medische kosten zijn meeverzekerd op uw polis vergoedt Allianz Global Assistance altijd de kostprijs van medisch noodzakelijke behandelingen in het buitenland en dus ook kosten die door de zorgverzekering niet vergoed worden. Het is verstandig dat u in zo’n situatie contact opneemt met onze alarmcentrale. Medische kosten worden alleen in behandeling genomen wanneer u de nota’s kunt overleggen. Daarnaast vergoedt Allianz Global Assistance het verplichte eigen risico van de zorgverzekering (let op: het vrijwillig eigen risico vergoeden wij niet).

 4. Wat is de maximale reisduur op een doorlopende reisverzekering?

  Met een kortlopende reisverzekering kunt maximaal 180 dagen aaneengesloten op reis gaan. De doorlopende reisverzekeringen hebben standaard een reisduur van maximaal 60 aaneengesloten dagen en dit kunt u uitbreiden naar 180 aaneengesloten dagen. Gaat u langer op reis? Dan is de Globetrotter Verzekering het meest geschikt; hiermee kunt u maximaal 24 maanden aaneengesloten op reis.


Terug naar het overzicht

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.