Voorwaarden(overzicht)

Hieronder hebben we de veel gestelde vragen voor het onderwerp 'Voorwaarden(overzicht)' geplaatst.

Klik op de vraag voor het antwoord. Of ga terug naar het overzicht.

 

Veel gestelde vragen

 1. Waar kan ik de voorwaarden vinden? En wie kan mij uitleg geven?

  De voorwaarden van uw (reis)verzekering van Allianz Global Assistance staan in het voorwaardenoverzicht. Kunt u de juiste voorwaarden niet vinden of heeft u specifieke vragen? Neem dan contact op met het Service Team op telefoonnummer 020 592 9890 (bereikbaar op werkdagen: 8:00-18:00 uur en zaterdag: 9:00-17:00 uur). Of stuur ons een e-mail via info@allianz-assistance.nl

 2. Uit hoeveel documenten bestaan de voorwaarden?

  Een (reis)verzekering bestaat naast het polisblad ook uit voorwaarden. De voorwaarden van Allianz Global Assistance bestaan uit: Algemene voorwaarden, Productvoorwaarden/Bijzondere voorwaarden en eventueel een dekkingsoverzicht of clausule. In de voorwaarden staan alle rechten en plichten die van toepassing zijn op onze verzekeringen. In de algemene voorwaarden staan regels die voor al onze verzekeringen gelden. In de productvoorwaarden of bijzondere voorwaarden staan alleen de regels voor het gekozen verzekeringsproduct. We gebruiken een vaste indeling per dekking zodat u makkelijk alle informatie kunt terugvinden. Ook is er een wegwijzer voor onze verzekeringen beschikbaar. In de wegwijzer kunt u handige tips, telefoonnummers en contactgegevens terugvinden. 

 3. Welke voorwaarden horen bij mijn verzekering?

  Op het polisblad van uw (reis)verzekering staat welke voorwaarden van toepassing zijn. De voorwaarden van de (reis)verzekeringen van Allianz Global Assistance staan op deze pagina. Als dit bij u niet op het polisblad staat, neem dan contact op met het Service Team op telefoonnummer (020) 592 9890 (bereikbaar op werkdagen: 8:00-18:00 uur en zaterdag: 9:00-17:00 uur).

 4. Waarom zijn bepaalde verzekeringsvoorwaarden in mei 2014 vernieuwd?

  Allianz Global Assistance heeft haar voorwaarden in begrijpelijker taal herschreven en voorzien van een nieuw design. Ingewikkelde juridische formuleringen zijn zoveel mogelijk vermeden en zinnen zijn ingekort. Uiteindelijk zijn 13 documenten van de populairste verzekeringen gewijzigd met als resultaat een nog duidelijker voorwaardenpakket vanaf 1 mei 2014.

  Alle voorwaarden staan nu ook overzichtelijk in het voorwaardenoverzicht. De nieuwe documenten zijn daar als bladerbare pdf beschikbaar, ofwel in de vorm van een uitgebreid online magazine. U kunt eenvoudig inzoomen, bladeren, zoeken naar specifieke termen en vindt zo sneller een antwoord op een vraag. Lees hierover meer in artikel: Reisverzekeraar Allianz Global Assistance houdt van duidelijke taal.


Terug naar het overzicht

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.