Allianz Global Assistance biedt fietsverzekering met doorfietsgarantie

Amsterdam, 2 maart 2015 - Nu er steeds meer verschillende soorten fietsen in Nederland op de markt komen, introduceert Allianz Global Assistance een fietsverzekering met doorfietsgarantie. Deze verzekering is er niet alleen voor nieuwe en gebruikte fietsen, maar ook voor alle soorten fietsen die er zijn; van e-bikes tot stadsfietsen. Daarnaast kent de verzekering een doorfietsgarantie, zodat mensen kunnen blijven fietsen, ook als de fiets in reparatie gaat.

 

De fiets blijft het meest populaire vervoermiddel in Nederland. Zeker 84 procent van de Nederlanders ouder dan vier jaar bezit één of meerdere rijwielen. Ondertussen neemt de populariteit van de e-bike toe en hiermee ook de vraag naar gespecialiseerde fietsenmakers. Waar je vroeger zelf nog een bandje kon plakken of een ketting kon terugleggen, zijn met de e-bike de reparaties vaak complexer. Daarom heeft Allianz Global Assistance nu een fietsverzekering met doorfietsgarantie in het leven geroepen.

 

Diefstalverzekering

Bij diefstal ontvangt de gedupeerde het aankoopbedrag van de fiets terug gedurende de looptijd van drie jaar. De fiets is wereldwijd verzekerd tegen diefstal en kan dus gerust mee op vakantie.

 

Schade en pechhulp

Naast diefstal, kan de verzekering worden uitgebreid met schadedekking en pechhulp. Onder schadedekking valt schade die per ongeluk aan de fiets is veroorzaakt of die door bijvoorbeeld vandalisme is ontstaan. Bij pech komt er een monteur met een bus die volledig is ingericht als mobiele werkplaats. De monteurs zijn opgeleid om alle fietsen ter plaatse te repareren, dus ook e-bikes. De alarmcentrale is voor pechhulp 24 uur per, dag 7 dagen in de week bereikbaar.

 

Doorfietsgarantie

“In 95 procent van de pechgevallen kan de fiets onderweg worden gerepareerd door een van de gespecialiseerde monteurs en kan men direct doorfietsen”, zegt Audrey Denkelaar van Allianz Global Assistance over de doorfietsgarantie. Mocht een reparatie onderweg toch niet mogelijk zijn dan wordt de gedupeerde, samen met een eventuele medefietser, afgezet bij het begin- of eindpunt van de fietstocht. Of een locatie naar keuze binnen 30 km. “Vraagt de fiets om een langere reparatietijd dan vergoeden wij een leenfiets en bij diefstal ontvangt de gedupeerde snel het aankoopbedrag terug om een nieuwe fiets te kopen.” 

 

Meer informatie

Op de pagina van de Fietsverzekering lees je alles over de Fietsverzekering. Ook kun je hier een korte animatie bekijken. In deze animatie worden alle voordelen op een rij gezet.

 

Bereken premie of sluit direct af

Een Fietsverzekering is al mogelijk vanaf € 56,- voor de volledige looptijd van drie jaar. Bereken je premie en sluit direct af.

 

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.