Dekking voor contant geld tijdelijk verhoogd bij vakantie naar Griekenland - update 27 juli

Amsterdam, update 27 juli 2015 - Welke invloed de financiële situatie in Griekenland heeft op je vakantie, is lastig te voorspellen. Om goed voorbereid op reis te gaan wordt aangeraden om voldoende contant geld mee te nemen om alle kosten van het verblijf tot terugkeer te dekken. Wij komen verzekerden in Griekenland tegemoet door de dekking voor contant geld tijdelijk te verhogen. Bij reisverzekeringen met dekking voor contant geld, wordt deze met € 750 verhoogd. Reizigers zonder deze dekking zijn verzekerd tot € 750.

 

Het actuele reisadvies voor Griekenland is om je verblijf goed voor te bereiden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt aan om voldoende contant geld mee te nemen om alle kosten van het verblijf in Griekenland tot terugkeer te dekken, inclusief onverwachte kosten. In de accommodaties zijn vaak kluisjes te huren om dit geld te bewaren.

 

Dekking geld verhoogd

Als je bij het afsluiten van de reisverzekering een dekking voor contant geld hebt afgesloten is verlies of diefstal van geld of reischeques tijdens de reis verzekerd. Gezien de huidige situatie in Griekenland is deze dekking nu tijdelijk verhoogd met € 750. Heb je deze dekking niet afgesloten, dan ben je verzekerd tot maximaal € 750.

 

De uitgebreide dekking geldt vanaf maandag 29 juni tot en loopt in ieder geval tot en met zondag 2 augustus 2015 voor alle verzekeringen die zijn afgesloten voor maandag 27 juli. Daarna wordt opnieuw bekeken hoe de situatie in Griekenland zich ontwikkelt.


Aangifte

In geval van schade moet je kunnen aantonen dat je contant geld bij je had (bijvoorbeeld door middel van een pinbewijs) en moet je aangifte doen bij de lokale politie.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met ons Service Team. Dit kan via telefoonnummer 020 561 8711. Het team is bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 uur en op zaterdag tussen 09:00 en 17:00 uur. 

 

 

 

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.