Allianz Global Assistance lanceert samen met FietsNED een fietsverzekering met volwaardige pechhulp

Amsterdam, 26 juni 2014 - Nederland staat bekend als fietsland. Vooral de populariteit van de elektrische fiets blijft toenemen. In het afgelopen jaar is de verkoop van elektrische fietsen toegenomen met maar liefst 17%. Daarnaast worden de moderne fietsen steeds geavanceerder. Waar vroeger bij pech onderweg vaak zelf reparaties konden worden uitgevoerd is dit nu met alle technische snufjes niet meer mogelijk. Allianz Globlal Assistance heeft daarom in samenwerking met FietsNED een unieke fietsverzekering ontwikkeld inclusief volwaardige pechhulp.


Elektrische fietsen

“De populariteit van de elektrische fiets is sterk toegenomen de afgelopen jaren. De verkoop van elektrische fietsen steeg het afgelopen jaar met 17%.” aldus Martin Leemans, Directeur van FietsNED. Deze groei toont aan dat elektrische fietsen een steeds serieuzer alternatief vormen voor woon-werkverkeer. Afgelopen jaar had 5% van de Nederlandse bevolking een e-bike in hun bezit. Opvallend is dat meer vrouwen (6% van de vrouwelijke Nederlandse bevolking) dan mannen (4% van de mannelijke Nederlandse bevolking) een elektrische fiets rijden. “Met de toename van e-bikes neemt ook de vraag toe naar een volwaardige fietsverzekering met doorfietsgarantie. Wij zijn daarom op deze markt ingesprongen en hebben een passende verzekering ontwikkeld,” vult Wessel Koenekoop (Marketing Manager Allianz Global Assistance) aan.

 

Pechhulp

In opdracht van Allianz Global Assistance heeft Ruigrok/NetPanel kwalitatief onderzoek gedaan naar  de wensen en behoeften van fietsers met betrekking tot een fietsverzekering. Hieruit is gebleken dat fietsers het zeer positief vinden dat de fietsverzekering in heel Nederland hulpverlening biedt. Dat een monteur bij pech binnen 40 minuten aanwezig is en 90% direct gerepareerd kan worden, is voor veel fietsers een pluspunt. Alle ondervraagden met een elektrische fiets gaven aan behoefte te hebben aan pechhulp onderweg.

 

FietsNED Fietsverzekering

De FietsNED Fietsverzekering inclusief pechhulp is onderscheidend op de Nederlandse markt. FietsNED beschikt over de meest compleet uitgeruste mobiele werkplaatsen in heel Nederland. De fiets kan onderweg gerepareerd worden door een bekwame monteur waardoor je meteen je reis kunt voortzetten op je eigen rijwiel in plaats van thuis afgezet worden met een fiets die nog steeds kapot is.

 

De FietsNED fietsverzekering powered by Allianz Global Assistance kan online worden afgesloten via www.fietsned.nl/fietsverzekering, maar ook via de fietsvakhandelaren en de online fietsenwinkels die bij FietsNED zijn aangesloten.

 


© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.