Fietsverzekering van Allianz Global Assistance

De Fietsverzekering van Allianz Global Assistance is ideaal als je regelmatig met de fiets onderweg bent. Met het standaard pakket is je fiets verzekerd voor Diefstal en Juridische hulp. Kies je voor het complete pakket, dan is je fiets ook verzekerd voor Schade en Pechhulp. Je kunt kiezen voor een aflopende Fietsverzekering (3 jaar dekking) of een Doorlopende Fietsverzekering. De Fietsverzekering is af te sluiten voor elke soort fiets, of je nu een e-bike hebt of een stadsfiets. Nieuw of gebruikt. En heb je accessoires bij je fiets? Dan kun je deze gewoon meeverzekeren.


Voordelen van de Fietsverzekering

 1. Kies zelf: 3 jaar verzekerd of doorlopend verzekerd

  Je kunt kiezen voor een aflopende Fietsverzekering (3 jaar dekking) of een Doorlopende Fietsverzekering. Je sluit een Kortlopende Fietsverzekering af voor een periode van drie jaar. Je betaalt de premie voor deze verzekering in één keer vooruit. Wordt je fiets gestolen? Dan ontvang je gedurende de hele looptijd het aankoopbedrag terug.
  Wil je liever doorlopend verzekerd zijn? Dan kun je de Doorlopende Fietsverzekering afsluiten. Deze geldt voor minimaal één jaar en wordt daarna jaarlijks verlengd. Je kunt de verzekering na één jaar opzeggen, met een opzegtermijn van één maand. De premie betaal je per jaar of per maand, zonder extra toeslag. Bij Diefstal ontvang je in de eerste drie jaar de volledige aanschafwaarde terug. Na drie jaar gelden er afschrijvingen.
 2. Aankoopwaarde vergoed

  Als je fiets wordt gestolen, dan ontvang je de aankoopwaarde van je fiets snel terug op je rekening. In de eerste drie jaar ontvang je de volledige aankoopwaarde terug. Na drie jaar gelden er afschrijvingen. De dekking Diefstal is wereldwijd geldig. Je kunt je fiets dus gerust meenemen op vakantie.
 3. Snelle uitkering bij diefstal

  Is je fiets gestolen? Dan wil je je geld natuurlijk zo snel mogelijk ontvangen. Je stuurt ons het politierapport, de aankoopnota en twee originele sleutels op. Wij maken het aankoopbedrag uiterlijk op de zevende kalenderdag nadat je de fietsdiefstal bij ons hebt gemeld, over naar je rekening. Zorg er dan wel voor dat alle stukken voor die tijd bij ons binnen zijn.

 4. Altijd verzekerd van juridische hulp

  Met de Fietsverzekering ben je altijd verzekerd van Juridische hulp. Heb je schade als gevolg van een ongeval? Of veroorzaakt een ander schade aan jou of je fiets? Dan helpen wij je om de schade te verhalen op de betrokken partij. Juridische hulp maakt standaard onderdeel uit van de verzekering.

 5. Vergoeding voor een leenfiets in geval van schade

  In geval van schade heb je recht op een leenfiets. Wij geven je hiervoor een vergoeding. Deze vergoeding betalen we gelijk met de reparatienota aan je uit. De vergoeding bedraagt maximaal €5 per dag voor een gewone fiets en €8,50 voor een e-bike. Je hebt recht op een leenfiets voor maximaal 3 drie dagen, plus de dagen die eventueel nodig zijn om een schade-expert de schade te laten beoordelen.

 6. Professionele hulp bij pech

  Pech krijgen onderweg is al vervelend genoeg. Gelukkig is hulp altijd dichtbij. Eén telefoontje naar onze alarmcentrale en een gecertificeerde fietsmonteur is onderweg. In bijna alle gevallen wordt je fiets direct gerepareerd. Wat voor fiets je ook hebt en waar je ook staat. Zelfs tot 30 kilometer over de Nederlandse grens in België of Duitsland.

 7. Pech? Bijna altijd reparatie ter plekke

  Pech krijgen met de fiets kan iedereen gebeuren. Maar met onze Fietsverzekering hoef je gelukkig niet lang stil te staan. In geval van pech komt er een fietsmonteur naar je toe met een bus die volledig is ingericht als mobiele werkplaats. In 95% van de gevallen wordt je fiets direct gerepareerd. De fietsmonteur heeft kennis van alle soorten fietsen. Van mountainbike tot het nieuwste model e-bike. Behoor je tot de 5% waarbij reparatie ter plekke niet mogelijk is? Of geef je er de voorkeur aan om teruggebracht te worden? Dan vervoeren we jou én je fiets naar een locatie naar keuze, binnen een straal van 30 kilometer. En fiets je samen met iemand anders, dan wordt ook deze persoon en zijn fiets vervoerd. Samen uit, samen thuis!    
 8. Bij pech 24/7 bereikbaar

  Onze fietsmonteurs staan op weekdagen tussen 08:00 en 21:00 uur en in het weekend tussen 09:00 en 21:00 uur voor je klaar. Als je buiten deze uren met pech aan je fiets stil komt te staan, dan rijdt onze hulpdienst uit om jou en je fiets, en een eventuele medefietser, naar het begin- of eindpunt van je fietstocht te brengen.
 9. De enige fietsverzekering met doorfietsgarantie

  Met de Fietsverzekering van Allianz Global Assistance kun je rekenen op doorfietsgarantie. Dit betekent dat je altijd weer snel op weg bent in geval van Schade, Diefstal of Pech. Bij pech onderweg word je ter plaatse geholpen door gecertificeerde fietsmonteurs. Is je fiets gestolen? Dan krijg je de aankoopwaarde snel uitgekeerd. En in geval van schade krijg je een vergoeding voor een leenfiets.

 

 

 

 

Wat is verzekerd 

Je kunt je fiets verzekeren voor alleen Diefstal (Pakket Standaard), of deze uitbreiden met Schade en Pechhulp (Pakket Compleet). Je bent altijd verzekerd van Juridische hulp.
 

 

  Pakket Standaard Pakket Compleet
Looptijd
3 jaar verzekerd Doorlopend
3 jaar verzekerd
Doorlopend
Diefstal  ✓
Schade  x x
Vergoeding leenfiets
 x x
24/7 Pechhulp
 x
x
Juridische hulp
Volledige aankoopwaarde
terugNa 3 jaar afschrijvingNa 3 jaar afschrijving
Poliskosten Geen Geen Geen Geen
Premiebetaling Eénmalig voor 3 jaar Per maand of per jaar
Eénmalig voor 3 jaar Per maand of per jaar
Vanaf premie
€ 56,-
(voor 3 jaar)
€ 2,35
(per maand) 
€ 109,-
(voor 3 jaar)
€ 3,85 p/m  
(per maand)
  Bereken premie Bereken premie Bereken premie Bereken
premie

 


Meer informatie over de Fietsverzekering

        

 

 

Klantenreviews

Fietsverzekering

Klantbeoordeling


© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.