Coronavirus

Update 31 maart 2021 : Helaas is het coronavirus nog steeds de wereld niet uit, maar het ziet ernaar uit dat we over een aantal maanden toch weer kunnen reizen.  De komende periode zullen er naar verwachting weer landen opengesteld worden, maar blijven er nog  aangepaste reisadviezen gelden. Op de website van Buitenlandse Zaken vind je een overzicht van corona adviezen en beperkingen per land. Houd hier rekening mee als je op reis gaat. Je kunt ook de Reisapp BZ downloaden en aangeven over welke landen je updates van reisadviezen wil ontvangen.

Belangrijk om te weten is dat je gewoon verzekerd bent als je reist naar landen met kleurcode groen of geel, maar dat je niet verzekerd bent voor corona gerelateerde schade in landen met kleurcode oranje (alleen noodzakelijke reizen) of rood (niet reizen).

Uitbreiding reisverzekering
Wij hebben de dekking op de reisverzekering uitgebreid met een quarantainedekking wanneer je reist naar een bestemming met een groen of geel reisadvies. Dit  geldt voor zowel onze kortlopende als onze doorlopende reisverzekering. Hiervoor hoef je geen extra premie te betalen.

Met de quarantainedekking ben je verzekerd van een vergoeding voor extra reis- en verblijfskosten als je onverwacht langer op je bestemming moet blijven wanneer de (lokale) overheid je individuele quarantaine oplegt vanwege Covid-19. Dit geldt ook als de overheid van het land dit specifiek oplegt voor de accommodatie waarin je verblijft, waardoor je niet op de geplande datum terug kan reizen naar Nederland. Zelfs wanneer de accommodatie in z’n geheel in quarantaine moet, met uitzondering van cruiseschepen. 

Het volledige overzicht van deze dekking vind je hier. De voorwaarden van de reisverzekering worden niet aangepast, maar je kunt dit document downloaden en bij je polis bewaren. 

Allianz Global Assistance heeft een aantal unieke Covid-19 dekkingen toegevoegd bij de Kortlopende en Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering. Zo weet je precies waar je aan toe bent voordat je een vakantie gaat boeken of als je al op reis bent en te maken krijgt met Covid-19 of quarantaine. 

Scroll horizontaal om meer te zien

Reisadvies op dag van vertrek
Reisadvies op dag van vertrek
Diagnose Covid-19
Diagnose Covid-19 van niet reisgenoten zoals familie
Verplichte quarantaine door overheid
Verplichte individuele quarantaine
Wijziging kleurcodering van oranje naar rood
Angst om te reizen
Verplichte PCR test of vaccinatie voor vertrek
Medische kosten bij diagnose Covid-19
Als medische kosten is meeverzekerd
Niet Covid-19 gerelateerde schade of letsel
Verplichte quarantaine door overheid
Verplichte quarantaine door overheid aangewezen accommodatie
Extra verblijfskosten + latere terugvlucht
Verplichte individuele quarantaine
Extra verblijfskosten + latere terugvlucht
Denied boarding (alleen Covid-19 gerelateerd) (ALLEEN TERUGVLUCHT)
Extra verblijfskosten + latere terugvlucht
Vergoeding verplichte (PCR) test

Live Chat

Openingstijden:
Ma-vr van 09.00 tot 20.00
Zaterdag van 09.00 tot 17.00

Whatsapp

Openingstijden:
Ma-vr van 09.00 tot 20.00
Zaterdag van 09.00 tot 17.00

Telefoon

Openingstijden:
Ma-vr van 08.00 tot 18.00
Zaterdag van 09.00 tot 17.00