Aansprakelijkheid

 

Als je besluit je uit te schrijven bij de gemeente, woon je volgens de wet officieel niet meer in Nederland. Dat houdt in dat je Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (AVP) niet meer geldig is. Daarom bieden wij je de optie voor een dekking Aansprakelijkheid als je een Globetrotter Verzekering afsluit. Als je een Au Pair verzekering afsluit is deze dekking automatisch meeverzekerd. 

Met de dekking Aansprakelijkheid van Allianz Global Assistance ben je verzekerd voor een aansprakelijkheid tot 

€ 1.000.000,- voor alle verzekerden samen. Voor de Au Pair verzekering geldt een dekking tot € 500.000,-. In beide gevallen is de dekking Aansprakelijkheid geldig voor particulieren en geldt niet tijdens het uitvoeren van betaalde werkzaamheden.

Wanneer krijg je een vergoeding?
Zoals in de voorwaarden staat omschreven ben je verzekerd voor aansprakelijkheid voor schade die je als particulier hebt veroorzaakt. Om deze voorwaarden te verduidelijken volgen hieronder twee voorbeeldsituaties.

Voorbeeld 1: Je besluit tijdens je wereldreis een surfplank te huren. Je valt van de surfplank en raakt daarmee per ongeluk een zwemmer. De zwemmer raakt gewond en stelt jou aansprakelijk voor de geleden schade. Je bent hiervoor verzekerd met de dekking Aansprakelijkheid op je Globetrotter Verzekering.

Voorbeeld 2: Je au pair stoot bij jou thuis per ongeluk een grote vaas om, die vervolgens tegen de televisie valt. Het beeldscherm van je televisie raakt zwaar beschadigd. In dat geval ben je met deze dekking verzekerd voor de schade die ze heeft veroorzaakt. 

Zoals omschreven in de voorwaarden vergoeden wij niet in de volgende gevallen:

  • Als je niet aansprakelijk gesteld wordt, of als dat wettelijk onterecht wordt gedaan.
  • Als er opzet in het spel is.
  • Als er een andere verzekering is die de schade vergoedt.
  • Als er sprake is van seksueel (getint) gedrag.
  • Als er wapens zijn gebruikt.   
  • Als de schade voortkomt uit het gebruik van bijvoorbeeld een (huur)auto. Hiervoor geldt vaak een autoverzekering.

Andere uitgesloten situaties staan omschreven in de voorwaarden:

Deze voorwaarden zijn altijd leidend. Heb je hier nog vragen over, neem dan contact op met je tussenpersoon of of bekijk onze contactmogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de producten, diensten of hulpverlening van Allianz Global Assistance? Vind het antwoord in de veelgestelde vragen.

Reviews - De klant aan het woord

Bij Allianz Global Assistance staan service en klantgerichtheid centraal. Ons motto is niet voor niets `How can we help?´.

Algemene contactinformatie

Allianz Global Assistance is gevestigd in Amsterdam. Hieronder vind je de adres- en bezoekgegevens.