Terreuraanslagen en natuurrampen

Op dit moment zijn er bosbranden in verschillende gebieden in Europa en in delen van Turkije. Wat heb je aan je reis- en annuleringsverzekering? Wanneer de optie 'Terreuraanslagen & natuurrampen' is afgesloten bij de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering bieden we dekking voor de gevolgen van de bosbranden. Dit betekent dat wij voor de geboekte reizen naar of via dit gebied de annulerings- of omboekingskosten vergoeden.

Voor welke verzekeringen bieden wij dekking?

 • Wij bieden dekking op de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering als de module 'Terreuraanslagen en natuurrampen' is afgesloten. 
 • Wij bieden dekking als op één van de (doorlopende) annuleringsverzekeringen van Allianz Global Assistance de dekking 'Samengestelde reis' van toepassing is.

Wanneer bieden wij dekking?

 • De vertrekdatum van de reis ligt tussen 3 augustus 2021 en 14 augustus 2021.
 • De ingangsdatum van de dekking op de annuleringsverzekering ligt voor 1 augustus 2021.

Voor welke gebieden geldt de dekking?

Je reisbestemming (hotel of camping) is door de bosbranden niet bereikbaar of is op last van de lokale overheid ontruimd.

Ook bieden we dekking als je door het gebied moet reizen om de bestemming te bereiken. Dit kan betekenen dat je meer kosten moet maken, of dat je langer moet reizen. De kosten van een extra overnachting vergoeden we tot het maximumbedrag dat in de voorwaarden staat. Het is geen verzekerde gebeurtenis voor het annuleren van je reis.

Met de dekking Terreuraanslagen & natuurrampen ben je voor enkele specifieke ernstige gebeurtenissen verzekerd. Deze dekking hoort bij de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering. Het gaat om de volgende gebeurtenissen:

 • Natuurramp
 • Terreuraanslag
 • Wijziging van het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Wanneer wij dekking bieden, staat het op deze pagina vermeld. De dekking geldt alleen als er sprake is van een ernstige situatie. Wij beoordelen per geval of daar sprake van is. Daarbij gaan wij uit van de volgende uitgangspunten:

 • De boekingsdatum van de reis ligt voor de gebeurtenis
 • Het vertrek naar de bestemming ligt binnen 30 dagen na de gebeurtenis 

Natuurramp

Onder een natuurramp vallen de volgende gebeurtenissen:

 • Aardbeving met een kracht van 7 op de schaal van Richter of groter.
 • Orkaan, tyfoon of een cycloon met een kracht van 4 of 5 op de schaal Saffir-Simpson.
 • Vulkaanuitbarsting met een Volcanic Explosivity Index (VEI) van 5 of zwaarder.

Terreuraanslagen

In het geval van een terreuraanslag waarbij doden of gewonden vallen, bieden wij altijd dekking. Is er een dreiging van een terreuraanslag, dan moet een officiële instantie in het gebied het hoogste risico-niveau hebben afgekondigd. Het niveau is vergelijkbaar met minimaal niveau 5 (Kritiek) van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). 

Reisadvies Buitenlandse Zaken

Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) is vooral van toepassing bij zogenaamde molest (dus oorlog, volksopstanden en overig geweldsdreiging).
Bij molest bepalen we of er dekking is aan de hand van de kleurcoderingen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Reist een verzekerde naar of door een gebied, waarvan BuZa de codering wijzigt van Groen of Geel naar Oranje of Rood? Dan geven wij dekking als het op deze pagina is gepubliceerd. 

De dekking geldt voor het direct getroffen gebied. Een terreuraanslag in Barcelona zal geen dekking bieden voor een reis naar Valencia. Per gebeurtenis zullen wij het gebied waarvoor wij dekking bieden zo nauwkeurig mogelijk beschrijven en publiceren op deze pagina.
Als er ook dekking is volgens een andere verzekering, bijvoorbeeld het Calamiteitenfonds, dan kunnen wij het besluit om dekking te bieden, opheffen.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de producten, diensten of hulpverlening van Allianz Global Assistance? Vind het antwoord in de veelgestelde vragen.

Reviews - De klant aan het woord

Bij Allianz Global Assistance staan service en klantgerichtheid centraal. Ons motto is niet voor niets `How can we help?´.

Algemene contactinformatie

Allianz Global Assistance is gevestigd in Amsterdam. Hieronder vind je de adres- en bezoekgegevens.