Bijzondere (winter)sport en wintersport

Hieronder hebben we de veel gestelde vragen voor het onderwerp 'Bijzondere (winter)sport en wintersport' geplaatst.

Klik op de vraag voor het antwoord. Of ga terug naar het overzicht.

 

Veel gestelde vragen

 1. Welke dekking heb ik nodig voor bijzondere sporten?

  Bijzondere sporten zijn sporten die een meer dan normaal risico met zich meebrengen. Daarom moet er een extra dekking voor bijzondere sporten worden afgesloten. Bijzondere sporten zijn bijvoorbeeld jagen, bergbeklimmen, klettern, abseilen, speleologie, bungee-jumping en parachutespringen. Voor meer informatie neem contact op met onze collega's van het Service Team op telefoonnummer (020) 561 87 11 (bereikbaar op werkdagen: 8:00-18:00 uur en zaterdag: 9:00-17:00 uur).

 2. Kan ik wintersport bijverzekeren?

  Het is mogelijk om het risico van wintersport en bijzondere (winter)sporten mee te verzekeren. Wilt u uw reisverzekering wijzigen of uitbreiden met werelddekking? Neem dan contact op met uw tussenpersoon of geef het door aan ons Service Team:
  - via het digitale mutatieformulier*;
  - per e-mail met uw polisnummer via info@allianz-assistance.nl;
  - per post naar: Allianz Global Assistance, afdeling Service Team, Postbus 9444, 1006 AK Amsterdam;
  - telefonisch via (020) 561 87 11, op werkdagen (08:00-18:00 uur) en op zaterdag (09:00-17:00 uur).

  * Nadat u het mutatieformulier verzonden heeft, nemen we uw aanvraag zo snel mogelijk in behandeling. Als u uw wijziging doorgeeft, ontvangt u van ons automatisch een bevestiging. 

 3. Wat verstaan jullie onder bijzondere (winter)sporten?

  Onder bijzondere sporten verstaat Allianz Global Assistance (winter)sporten die een meer dan normaal risico met zich meebrengen. Op de pagina met bijzondere sporten kunt u zien welke sporten er zoal onder de bijzondere (winter)sporten vallen. De voorwaarden en bijbehorende dekkingen kunt u vinden in het voorwaardenoverzicht. Wilt u weten welke bijzondere (winter)sporten op uw verzekering gedekt zijn? Bekijk dan uw persoonlijke polis en verzekeringsvoorwaarden. Of stuur uw vragen per e-mail via info@allianz-assistance.nl. Staat uw bijzondere (winter)sport er niet bij? Neem dan contact op met onze collega's van het Service Team op telefoonnummer (020) 561 87 11 (bereikbaar op werkdagen: 8:00-18:00 uur en zaterdag: 9:00-17:00 uur).

 4. Wat is het verschil tussen recreatief en technisch duiken?

  Met recreatief duiken bedoelen we de beoefening van onderwatersport binnen de recreatieve limieten (in elk geval binnen een diepte van 40 meter). Technisch duiken is de beoefening van onderwatersport buiten de recreatieve dieptelimiet van 40 meter, waaronder decompressie-, grot- en wrakduiken. 


Terug naar het overzicht

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.