Relevante informatie bij pech of ongeval direct beschikbaar

De AGA Car Assistance app helpt gestrande automobilist sneller de weg op


Amsterdam, 19 mei 2016 - Slimmer en alles registrerend zijn de trends in de auto-industrie. Voertuigen worden steeds meer rijdende computers. Daarmee groeit ook de vraag van hulpdiensten om ter plaatse over de juiste informatie te beschikken. Allianz Global Assistance introduceert een app om gestrande automobilisten weer snel de weg op te krijgen. De app, speciaal ontwikkeld voor hulpdiensten, toont direct veel relevante informatie van de auto om die, zover mogelijk, ter plekke te kunnen repareren.


Voertuigen worden steeds meer rijdende computers, zeker nu de zelfrijdende auto de kans krijgt om op de Europese wegen te gaan rijden. Het is daarom voor hulpdiensten belangrijk om ter plaatse over de juiste informatie te beschikken. Dat kan met de AGA Car Assistance app die beschikt over veel relevante informatie over de auto voor pechhulpverleners.

Inloggen met kenteken

De app is eenvoudig te bedienen. De hulpverlener logt in met het kenteken van de betreffende auto. Direct verschijnt alle informatie over deze auto op het scherm, inclusief suggesties over de meest voorkomende problemen en tips om deze op te lossen. De app bevat informatie van alle voertuigmerken en modelvarianten sinds 2007, inclusief de elektrische en hybride modellen.

Deactiveringsinformatie

Bovendien biedt de app een interactief boven- en zijaanzicht van het voertuig met deactiveringsinformatie. Maar ook informatie over bijvoorbeeld de (automatische) versnellingsbak en sleepinformatie zijn in een oogopslag te zien. Voor een aantal modellen is het zelfs mogelijk om een Health Check te doen.

De AGA Car Assistance app is er voor alle mobiele telefoons waarop Android-, IOS- en Windows draait. “Nog sneller weer veilig de weg op worden geholpen, is precies wat mensen willen die zijn gestrand. Met deze nieuwe app kunnen we nog gerichter hulp verlenen en de snelheid verhogen”, aldus Audrey Denkelaar van Allianz Global Assistance. Voor de gestrande reiziger zijn aan deze service geen extra kosten verbonden.

Brandweer

Via de app kunnen gebruikers ook hun ervaringen met elkaar delen en tips geven over specifieke voertuigmodellen. De applicatie is ontwikkeld door Moditech Rescue Solutions en wordt al gebruikt door de brandweer als bijvoorbeeld beknelde passagiers uit een auto moeten worden bevrijd.Fietsverzekering banner enkel

 

 

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.