Gewapend conflict in Israël

Momenteel heeft Israël te maken met een gewapend conflict en is het niet of nauwelijks mogelijk van of naar Israël te reizen. Je hebt mogelijk vragen over jouw reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. 

Advies is om bij problemen of vragen als eerste contact op te nemen met de organisatie waar je reis en/of ticket is geboekt, met de ambassade of met het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Schade als gevolg van een gewapend conflict is namelijk niet verzekerd. 

Contactgegevens ambassade
Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via +31 247 247 247. Je kan ook contact opnemen via WhatsApp: +31 6 82 38 77 96 of Twitter: @247BZ. Ben je in het buitenland en heb je een lokaal telefoonnummer? Bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. Je betaalt het lokale tarief.

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken
Het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kan je hier vinden. Ben je ter plaatse? Dan adviseren we de instructies van lokale autoriteiten op te volgen. We raden aan om contact te houden met de vervoersmaatschappij of touroperator en het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te volgen.

Geldt voor je bestemming een aangepast reisadvies?
Neem bij een aangepast reisadvies altijd contact op met de organisatie waar de reis en/of het ticket is geboekt. Bij een ontradend reisadvies (code rood of oranje) wordt de reis doorgaans niet uitgevoerd. In overleg met de reisorganisatie of de luchtvaartmaatschappij kan jouw boeking omgezet worden naar een alternatief of je krijgt je geld terug. 

Calamiteitenfonds
In sommige gevallen betaalt het Calamiteitenfonds de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast. Als de reis moet worden afgebroken, zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet gebruikte reisdagen. Op de website van het Calamiteitenfonds vind je meer informatie.

Hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen: