Auto-ongeluk in het buitenland? 
Bewaar je rust!

Betrokken raken in een auto-ongeval is altijd vervelend, en in het ergste geval zelfs rampzalig. En doet je ongeval zich voor in het buitenland, dan wordt het extra moeilijk om de schaderegeling rond te krijgen. Welke stappen je moet ondernemen bij een auto-ongeluk in het buitenland? Begin met stap één: blijf kalm.
Rustig blijven
Ook al gaat het maar om blikschade, een auto-ongeval zorgt altijd voor een stresssituatie. Probeer je rust te bewaren, ook al is dat moeilijk. Als je je laat leiden door je emoties, loop je namelijk het risico dat je fouten maakt bij het invullen van het aanrijdingsformulier. Of erger nog, dat je je kwaad maakt op de andere betrokkene(n). Niet bevorderlijk voor een correcte afhandeling van de schaderegeling.
Aanrijdingsformulier invullen

Wat nooit mag ontbreken in je auto: een Europees aanrijdingsformulier. Dit is een gestandaardiseerd document dat overal in Europa hetzelfde is. Dankzij dit formulier hoef je dus geen taalbarrière te overbruggen wanneer je in pakweg Italië of Portugal betrokken bent geraakt in een auto-ongeval en met de tegenpartij tot een overeenkomst moet komen. En er zijn nog meer voordelen:

Een ingevuld aanrijdingsformulier maakt het de verzekeraars makkelijker om te beoordelen wie aansprakelijk was voor het ongeval.

Heeft de plaatselijke politie geen proces-verbaal opgemaakt? Dan heb je dankzij het aanrijdingsformulier toch een bewijsdocument in handen.

Ook als er geen andere wagen betrokken is bij je auto-ongeval (je bent bijvoorbeeld tegen een paaltje aangereden) loont het om de situatie volledig in kaart te brengen op het aanrijdingsformulier.

Auto-ongeval in het buitenland? Bel je verzekeraar
Vergeet niet om na het ongeval zo snel mogelijk contact op te nemen met je verzekeraar. Hij of zij kan je meteen nuttige tips geven om de praktische zaken af te handelen én het nodige doen om de schaderegeling vlot te laten verlopen. Contact opnemen met de vertegenwoordiger van de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij, bijvoorbeeld.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de producten, diensten of hulpverlening van Allianz Global Assistance? Vind het antwoord in de veelgestelde vragen.

Reviews - De klant aan het woord

Bij Allianz Global Assistance staan service en klantgerichtheid centraal. Ons motto is niet voor niets `How can we help?´.

Algemene contactinformatie

Allianz Global Assistance is gevestigd in Amsterdam. Hieronder vind je de adres- en bezoekgegevens.