Verplichte (reis)verzekering

Wat veel reizigers niet weten is dat er enkele landen zijn waar een medische kosten dekking en/of repatriëring verplicht is. Als reiziger ga je er al snel vanuit dat je in Nederland al je verzekeringen kan regelen. Er zijn enkele landen waar je voor of na aankomst op bestemming nog extra handelingen moet uitvoeren om daadwerkelijk verzekerd te zijn.


Ben je al een tijdje van plan om richting een van de onderstaande landen te reizen, zorg er dan goed voor dat je onze aanbevelingen meeneemt in je plannen. Hoor je familie en/of vrienden praten over een reis richting Rusland, Cuba en/of Venezuela informeer ze over onze aanbevelingen.

Aanvraag van verklaring

Wil je een Engelse verklaring aanvragen of een reisverzekering met repatriëring en/of medische kosten dekking afsluiten, neem dan contact op met ons Service Team. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer (020) 561 87 11 (op werkdagen van 08:00-18:00 en op zaterdag van 09:00-17:00). Of via e-mailadres: info@allianz-assistance.nl

Rusland

Iedereen die naar Rusland reist, moet een visum aanvragen. Dit kan bij de visumbalie Rusland VHS (tegenover het Russische consulaat) of je kan een visum online aanvragen via visa.kdmid.ru. 

  • Voor een aanvraag van een visum moet je kunnen aantonen dat je verzekerd bent tegen ziektenkosten in Rusland. Dit kan door bij je visum aanvraag een Engelstalige verklaring van (reis)verzekering bij te voegen. Deze verklaring moet je ook bij je hebben wanneer je door Rusland reist. Een kopie van een verzekeringspasje is niet voldoende en word ook niet toegestaan. 
  • Op de verklaring moet expliciet vermeld worden dat medische kosten door de (reis)verzekeraar wordt vergoed en de (reis)verzekering geldig is in de Russische Federatie of wereldwijd. De geldigheidsduur van de (reis)verzekering moet gelijk zijn aan de visum periode. De verklaring van reisverzekering van Allianz Global Assistance wordt door de Russische autoriteiten geaccepteerd. 
Venezuela

Vanaf 1 mei 2014 is het voor toeristen die Venezuela bezoeken verplicht om een (reis)verzekering te hebben en je dient dit aan de autoriteiten te kunnen tonen. De verplichte (reis)verzekering voor Venezuela moet aan een aantal voorwaarden voldoen: 

  • De reisverzekering moet geldig zijn gedurende het verblijf (van de toerist) op Venezolaans grondgebied. 
  • De (reis)verzekering dient dekking te bieden voor medische kosten van minstens € 30.000,- (medical fees and emergency cover – gastos médicos de emergencia y accidentes sobrevenidos).
  • Ook moet er een minimale bagagedekking zijn van 750 euro (verlies/beschadiging en diefstal). 
Cuba

Toeristen die naar Cuba reizen moeten bij aankomst kunnen aantonen dat zij in het bezit zijn van een geldige (reis)verzekering met medische kosten dekking. De dekking medische kosten valt over het algemeen niet onder de standaard dekking van een (reis)verzekering, maar dient aanvullend te worden afgesloten. Let hier dus goed op bij het afsluiten van een reisverzekering. Naast toeristen zijn ook Cubanen die woonachtig in het buitenland verplicht een geschikte verzekering met medische dekking te hebben bij binnenkomst in Cuba. De Cubaanse overheid stelt aan de (reis)verzekering onder meer de voorwaarde dat:

  • De verzekeringsmaatschappij waar de (reis)verzekering is afgesloten, dient erkend te zijn door de Cubaanse overheid. Dit is meestal niet het geval en daarom zal je wanneer je Cuba binnenkomt alsnog een Cubaanse verzekering moeten afsluiten. 
  • Allianz Global Assistance voldoet aan de gestelde eisen van de Cubaanse overheid. Daarom staat Allianz Global Assistance op de lijst van goedgekeurde verzekeringsmaatschappijen. Dit geldt zowel voor de kortlopende- als de doorlopende reisverzekering.  

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de producten, diensten of hulpverlening van Allianz Global Assistance? Vind het antwoord in de veelgestelde vragen.

Reviews - De klant aan het woord

Bij Allianz Global Assistance staan service en klantgerichtheid centraal. Ons motto is niet voor niets `How can we help?´.

Algemene contactinformatie

Allianz Global Assistance is gevestigd in Amsterdam. Hieronder vind je de adres- en bezoekgegevens.