Over op IBAN

Door de invoering van de Europese gezamenlijke betaalmarkt (SEPA) krijgen alle Nederlanders binnenkort een langer internationaal rekeningnummer. Dit rekeningnummer heeft de naam IBAN gekregen. Over deze verandering willen wij je graag informeren. Daarom vind je op deze pagina meer informatie over de komende wijzigingen.


Veelgestelde vragen

 1. Wat is SEPA?

  SEPA is een initiatief van samenwerkende Europese landen en staat voor Single Euro Payments Area. SEPA zorgt ervoor dat alle eurobetalingen binnen Europa op dezelfde manier worden uitgevoerd. Over enkele jaren is er geen verschil meer tussen een binnenlandse betaling en een eurobetaling in, van of naar een ander land in Europa. De overstap van het bekende rekeningnummer naar IBAN is daarbij erg belangrijk. 
 2. Wat houdt IBAN precies in?

  De afkorting IBAN staat voor International Bank Account Number. Dit is een rekeningnummer dat is opgebouwd uit verschillende cijfers en letters. Nu wordt IBAN nog enkel gebruikt voor betalingen naar andere eurolanden, maar binnenkort veranderen ook alle Nederlandse rekeningnummers. In Nederland bestaat IBAN uit 18 tekens, in andere landen binnen de Europese Unie varieert dit tussen de 15 en 34 tekens.

  Een voorbeeld van een Nederlandse IBAN is:
  + NL (landcode)
  + 45 (controlegetal, dit is voor iedereen verschillend)
  + RABO (bankcode, in dit geval de Rabobank)
  + 0123456789 (10-cijferig bankrekeningnummer)
  = NL 45 RABO 0123456789 (IBAN)

  Benieuwd naar je eigen IBAN? Voer dan je gegevens in via de website van IBAN BIC Service.

 3. Ik maak gebruik van automatische incasso. Wat verandert er?

  Als je op dit moment je premie betaalt door middel van een automatisch incasso, dan hoef je niets te doen. Wij zorgen ervoor dat je huidige rekeningnummer bij Allianz Global Assistance wordt omgezet in IBAN.

 4. Ik voldoe mijn premie via een acceptgiro. Wat verandert er?

  Als je gebruik maakt van een acceptgiro om je premie te voldoen, dan passen wij je rekeningnummer automatisch aan. Wij zullen ervoor zorgen dat je rekeningnummer wordt veranderd in je persoonlijke IBAN nummer. Verder blijft de acceptgiro er uitzien zoals je van ons gewend bent.
 5. Moet ik mijn IBAN doorgeven aan Allianz Global Assistance?

  Nee, dat hoeft niet. Wij zorgen ervoor dat je rekeningnummer bij Allianz Global Assistance wordt overgezet naar IBAN.
 6. Wanneer gaan de wijzigingen in?

  Allianz Global Assistance werkt sinds 1 december 2013 met IBAN als rekeningnummer.

Ben je benieuwd hoe IBAN is opgebouwd? Bekijk dan de animatie.


 

 

Sluit direct uw Kortlopende Reisverzekering af

 

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.