Busongeval Frankrijk (Update 13.55u)

Amsterdam, 1 juni 2017, 13.55 uur - Sinds vanmorgen vroeg coördineert alarmcentrale Allianz Global Assistance namens de Nederlandse alarmcentrales het busongeval in Frankrijk. Het betreft een bus met 56 inzittenden (50 schoolkinderen, 5 begeleiders en 1 chauffeur) van het Strabrecht College uit Geldrop.

De groep is zoveel mogelijk opgevangen in een schoolgebouw nabij de plaats van het ongeval. In totaal zijn 22 betrokkenen naar een ziekenhuis gebracht, waarvan het merendeel met lichte verwondingen.
De meeste daarvan zijn onderzocht en mogen het ziekenhuis verlaten.
De trauma verpleegkundige van Allianz Global Assistance zorgt samen met een vertegenwoordiger van de Nederlandse Ambassade en het Strabrecht College dat zoveel mogelijk betrokkenen naar de centrale opvangplaats in het schoolgebouw kunnen worden gebracht. Van daaruit wordt de terugreis naar Nederland gecoördineerd.

Onze verpleegkundige ter plaatse zal naast de coördinatie ook overleggen met de lokale ziekenhuizen over de verdere behandeling van de achtergebleven betrokkenen.  

Coördinerend alarmcentrale

Allianz Global Assistance vervult in de periode van 1 april 2017 tot en met 31 maart 2018 de rol van coördinerend alarmcentrale in geval van calamiteiten in het buitenland waarbij acht of meer Nederlanders betrokken zijn. Met de coördinatie door één alarmcentrale wordt bereikt dat de noodzakelijke hulpverlening direct op gang komt - ongeacht de vraag via welke organisatie de uit Nederland afkomstige betrokkenen voor hulpverlening verzekerd zijn.

Laatste nieuws
Het laatste nieuws over het busongeval in Frankrijk is te vinden op: www.allianz-assistance.nl/calamiteiten.
Fietsverzekering banner enkel

 

 

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.