Busongeval Frankrijk (Update 17.45 uur)

Amsterdam, 1 juni 2017, 17,45 uur - Sinds vanmorgen vroeg coördineert alarmcentrale Allianz Global Assistance namens de Nederlandse alarmcentrales het busongeval in Frankrijk. Het betreft een bus met 56 inzittenden (50 schoolkinderen, 5 begeleiders en 1 chauffeur) van het Strabrecht College uit Geldrop. De hulpverlening wordt gecoördineerd vanuit de alarmcentrale in Amsterdam in overleg met een trauma verpleegkundige van Allianz Global Assistance ter plaatse.

Vanmiddag rond 16:30 uur zijn de meeste betrokkenen bij het busongeval richting Nederland vertrokken, zij zullen in de loop van de avond arriveren in Geldrop. Van de totale groep zijn nog 5 personen achtergebleven in een ziekenhuis in Frankrijk. Eén daarvan zal waarschijnlijk vanavond nog naar huis gaan. Het medisch team van Allianz Global Assistance heeft continu contact met de behandeld artsen van beide ziekenhuizen om de vervolgstappen te bepalen en de overige betrokkenen zo spoedig mogelijk terug te brengen naar Nederland.

Coördinerend alarmcentrale
Allianz Global Assistance vervult in de periode van 1 april 2017 tot en met 31 maart 2018 de rol van coördinerend alarmcentrale in geval van calamiteiten in het buitenland waarbij acht of meer Nederlanders betrokken zijn. Met de coördinatie door één alarmcentrale wordt bereikt dat de noodzakelijke hulpverlening direct op gang komt - ongeacht de vraag via welke organisatie de uit Nederland afkomstige betrokkenen voor hulpverlening verzekerd zijn.

Laatste nieuws
Het laatste nieuws over het busongeval in Frankrijk is te vinden op: www.allianz-assistance.nl/calamiteiten.
Fietsverzekering banner enkel

 

 

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.