Eerste gipsvlucht met wintersporters vandaag geland

Amsterdam, 29 december 2015 - Op Rotterdam The Hague Airport is op 29 december de eerste gipsvlucht van het seizoen geland met 10 geblesseerde wintersporters. Nu de pistes op lager gelegen gebieden groen zijn, ondervinden veel wintersporters last van de moeilijke sneeuwcondities.

In de lagere skigebieden is het te warm. Sneeuwkanonnen voorzien pistes de hele dag van kunstmatige sneeuw waarop het zwaarder is om te skiën. Wintersporters raken sneller vermoeid, waardoor er meer kans is op blessures en ongevallen. Daarnaast is het overdag erg warm is en ‘s nachts tegen het vriespunt wat ook ijsplaten kan veroorzaken. Hierdoor is de grip minder en kun je ongecontroleerd naar beneden glijden. Techniek en goed materiaal is dus erg belangrijk.

Botsingen

Doordat in lager gelegen skigebieden in het dal geen sneeuw ligt, zijn veel pistes gesloten. Hierdoor is het erg druk op de pistes waar wel geskied mag worden. Dit verhoogt de kans op botsingen. Ook zijn skiklasjes met beginners gedwongen om sneller naar hoger gelegen pistes te gaan terwijl niet iedereen hier klaar voor is.

Training en goed materiaal

Wij adviseren wintersporters daarom om goed getraind op wintersportvakantie te gaan. Vooral de beenspieren moeten goed getraind zijn. Zorg ook dat de ski’s goed zijn gewaxd en geslepen, zodat je meer grip hebt in de sneeuw. En natuurlijk is het dragen van een helm erg belangrijk. Een groot deel van alle ernstige hoofdverwondingen op de piste zou met het dragen van een skihelm voorkomen kunnen worden.

Leer de pisteregels

Wij raden wintersporters ook aan de belangrijkste pisteregels te leren. Een deel van de ongevallen is te voorkomen door de regels goed te kennen.

Wintersport blessures

Het meest kwetsbare lichaamsdeel betreft nog steeds de knie, gevolgd door de schouder en de enkel. Polsblessures komen het meest voor bij snowboarders.

  1. verstuikte knie
  2. schouder of armfractuur
  3. beenfractuur
  4. rugletsel
  5. hoofdletsel

Allianz Global Assistance is één van de Nederlandse alarmcentrales die plaatsen voor hun verzekerden op deze ambulancevlucht reserveerde, naast de ANWB, Eurocross Assistance en SOS International. Er landen jaarlijks rond de 60 gipsvluchten met gemiddeld tien gewonden aan boord op Rotterdam The Hague Airport.

In het nieuws

Tijdens het radioverslag van de gipsvlucht op Radio 1 en 2 was Audrey Denkelaar van Allianz Global Assistance live te horen vanaf Rotterdam The Hague Airport. Hierin vertelde zij over de moeilijke sneeuwcondities en gaf zij de luisteraars handige tips hoe ongelukken tijdens de skivakantie zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden.

Lees het NOS nieuwbericht over de eerste gipsvlucht

Fietsverzekering banner enkel

 

 

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.