Losse reisonderdelen doorlopend verzekerd

Mondial Assistance biedt dekking 'Samengestelde reis' bij Doorlopende Annuleringsverzekering

Amsterdam, 15 maart 2012 - Het reisgedrag van de consumenten is de afgelopen jaren zo veranderd dat zij een vlucht, hotel en autohuur vaker los van elkaar boeken. Deze manier van vakantie boeken heeft de afgelopen jaren een significante groei doorgemaakt. Maar wat gebeurt er als een van de onderdelen uitvalt? Vanaf vandaag is het bij Mondial Assistance mogelijk de dekking ‘Samengestelde reis' aan de Doorlopende Annuleringsverzekering toe te voegen.

 

Wanneer een onderdeel van de samengestelde reis uitvalt, kan de annulering van de overige onderdelen van de reis meestal niet verhaald worden op de standaard annuleringsverzekering. De dekking ‘Samengestelde reis’ past daarom goed bij het veranderende reisgedrag van de consument. De verzekerde kan gebruik maken van de dekking ‘Samengestelde reis’ wanneer een onderdeel van de reis onvoorzien uitvalt. Uitval kan veroorzaakt worden door natuurgeweld, zoals bijvoorbeeld een aswolk of tsunami. Maar ook door oproer en binnenlandse onlusten (een politieke opstand), een defect aan het los geboekte vervoersmiddel of een plotselinge staking.

 

Na kortlopend nu ook op Doorlopende Annuleringsverzekering

Vorig jaar introduceerde Mondial Assistance deze aanvulling al bij de Kortlopende Annuleringverzekering. Nu is de dekking ook beschikbaar bij de Doorlopende Annuleringsverzekering. Bij Mondial Assistance kan naast het volledig annuleren van de reis ook gekozen worden voor het voortzetten van de reis in aangepaste vorm. Wel zo handig voor reizigers die niet de hele vakantie willen annuleren wanneer slechts één onderdeel (bijvoorbeeld een hotelovernachting) uitvalt.

 

Voorbeeld van een samengestelde reis:

 

Fietsverzekering banner enkel

 

 

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.